Читај ми!

Мађарска почела да поставља ограду на граници

Пробни радови на изградњи ограде на мађарско-српској граници почели су код бање Морахалом. Будимпешта саопштава да је на тај потез била приморана јер је у Мађарску, ове године, илегално ушло готово 80.000 миграната.

Недалеко од места Морахалом на српско-мађарској граници, у дубини од 10 метра, јутрос је почела изградња зида, јавља дописник РТС-а. Реч је о пробној огради, о првих 150 метара које су инжењерске јединице војске дошле да граде.

Према информацији мађарске државне телевизије М1, чека се потпис председника Мађарске, на закон који је 6. јула изгласан у парламенту, како би он био озваничен.

Након тога, зид ће се градити у дужини 175 километара дуж границе и биће висок четири метра. 

Министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је раније да ће ограда висока четири метра бити подигнута у осам до 10 подручја која су "највише изложена притиску имиграције".

Мађарска влада је за изградњу зида определила 6,6 милијарди форинти, односно 21,5 милиона евра. 

Ове године у Мађарску је ушло око 80.000 миграната и избеглица, већином из ратом захваћених земаља – Сиријe, Иракa и Авганистанa.

Велики број њих преко Мађарске покушава да дође до богатијих земаља Европске уније.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво