Јоцић организовао убиство Пуканића?

Крунски сведок сарадник у процесу за убиство Ива Пуканића, рекао на суђењу да је атентат организовао и платио Сретен Јоцић, преноси хрватски недељник "Национал".

Хрватски недељник "Национал" пренео је речи крунског сведока у случају убиства Ива Пуканића, да је атентат организовао и платио Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.

Јоцић је, како је навео сведок, "за убиство Пуканића извршиоцима обећао 1,5 милиона евра", преноси лист.

"У директном разговору између Кардинала, односно Ђуровића, Роберта и мене, Ђуровић је рекао да је наручилац ликвидације Иве Пуканића Јоца Амстердам, који би требало да да око 1,5 милиона евра одмах након извршене ликвидације, а да ће нас зависно од тога како то одрадимо, односно колико брзо, Јоца Амстердам још наградити", рекао је сведок сарадник, пише "Национал".

Сведок је рекао и да је Пуканић убијен због његовог сведочења и писања о црногорској дуванској мафији и да му је једао од оптужених, Роберт Матанић, од самог почетка испричао да је ликвидација Пуканића наручена због његовог сведочења о Црној Гори.

"Он је тамо говорио нешто што није требало и то ће га коштати главе", испричао је сведок сарадник.

У тајном исказу, који објављује загребачки недељник, сведок сарадник тврди да је у припремама за тај атентат директно учествовао Слободан Ђуровић, звани Кардинал, кум Сретена Јоцића.

У његовом исказу се као извршиоци помињу Жељко Миловановић, Роберт и Лука Матанић, Амир Мафалани, Миленко Кузмановић и Бојан Гудурић. Сви осумњичени за умешаност у атентат на Пуканића и његовог финансијског сарадника Нику Франића су у затворима у Загребу и Београду, сем Гудурића који је у бекству.

Крунски сведок је био возач оптужених и тврди да је учествовао у праћењу Пуканића. "Национал" је пренео да је и он требало да учествује у атентату, али да се непосредно пре тога повукао, јер је сматрао да му Роберт Матанић није поштено платио за неке раније одрађене послове.

Према сазнањима хрватске полиције, Роберт Матанић планирао је да ликвидра крунског сведока, па је овај, пошто су му предочени докази, како се наводи, одлучио да сарађује са властима.

Пуканић и Франић су 23. октобра 2008 убијени у експлозији бомбе подметнуте у мотоцикл поред зграде у којој су просторије "Национала".

Јоцићев адвокат демантује исказе "крунског сведока"

Адвокат Вељко Делибашић, један од бранилаца Сретена Јоцића, званог Јоца Амстердам, одбацио је као апсолутно нетачан исказ "крунског сведока" сарадника у процесу за убиство Ива Пуканића,који је пренео "Национал" и рекао да тај исказ одбрану не забрињава.

Делибашић каже да одбрана поседује материјалне доказе да је тај сведок "слагао на 10 места у свом исказу". Јоцићева одбрана је, како каже Делибашић, запрепашћена, јер поверљиви подаци из истраге на овај начин излазе у јавност и стварају погрешну слику да Јоцић има неке везе са убиством Пуканића, што је, како је рекао, апсолутно нетачно.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво