Читај ми!

Јосиповић: Жалосно што Шешељ није осуђен

Председник Хрватске Иво Јосиповић изразио је жаљење зато што судски поступак у Хагу против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља није завршио осуђујућом пресудом.

Министарка спољних и европских послова Хрватске Весна Пусић изјавила је да одлука Хашког трибунала о привременом пуштању за Шешеља нема везе са ставом суда о његовој одговорности за ратне злочине 90-тих и оценила да то "саставни део процедуре", као и да је већ било сличних случајева, преноси Бета.

Јосиповић је у изјави новинарима у Вуковару рекао да не може да говори о томе какво је Шешељево медицинско стање, али да му се "чини" да је Шешељ по изјавама које даје, "још спреман на непримерене политичке говоре и ангажмане", пренела је агенција Хина.

"Жалосно је та дај предмет није завршио осуђујућом пресудом коју смо сви очекивали", рекао је Јосиповић и додао "нека је на душу онима који су ту одлуку донели".

Пусићева је рекла да мисли да је "простим оком видљиво да се ради о ратном злочинцу, али ово пуштање на привремену слободу нема никакве везе са ставом суда о његовој кривици".

Хашки трибунал одлучио је да Шешеља због погоршања здрвственог стања привремено пусти на слободу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара