Настављени протести у Вуковару

Штаб за одбрану Вуковара започео је у подне протестну шетњу, како би премијеру Зорану Милановићу и "њему сличнима" показао да је тај град, како наводе, био и да ће остати симбол државе, парадигма патње и хрватства.

Протестну шетњу "Славонија срцем за Вуковар" започео је у подне Штаб за одбрану тог града, како би премијеру Зорану Милановићу и "њему сличнима" показао да је тај град, како наводе, био и да ће остати симбол државе, парадигма патње и хрватства.

Бранитељи су након окупљања на паркиралишту хотела "Дунав" у Вуковару градским улицама кренули према Меморијалном гробљу жртава рата деведесетих, како би се тамо помолили за све погинуле и нестале, преноси интернет портал index.hr.

Због тешке материјалне ситуације у коју гурају хрватски средњи слој, на ову шетњу Штаб је позвао и пријатеље Вуковара из најближих жупанија.

На протестну шетњу Штаб је позвао све пријатеље, бранитеље, страдалнике, хранитеље и молитеље да им се придруже.

"Покажимо премијеру Милановићу и њему сличнима да је Вуковар био и да ће остати симбол домовине, парадигма патње, домољубља, хрватства, синоним крвавог остварења вишестољетне борбе хрватског народа за самосталност, очити пример шта значи даровати живот за своје пријатеље, своју породицу, властити дом и домовину", истакнуто је у позиву.

Ова протестна шетња се одржава само неколико дана након нереда који су се, у организацији Штаба, догодили, пошто је Милановић одлучио да спроведе законско право мањинских Срба на двојезичност у Вуковару.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво