Читај ми!

БиХ, злоупотреба деце у промоцији пописа?

На интернету објављено неколико спотова у којима деца учествују у акцији "освешћивања" свог народа, како би разоткрили "подвале да су они Босанци, а не Бошњаци". Спотови се појавили уочи пописа становништва у Босни и Херцеговини.

Уочи пописа становништва у Босни и Херцеговини, на интернету се појавило неколико спотова у којима деца учествују у акцији "освешћивања" свог народа, како би разоткрили "подвале да су они Босанци, а не Бошњаци".

Аутор спота је Омладински културни центар "Градачац", а у видеу се појављују две девојчице, које уз велике шоље кафе разговарају о предстојећем попису становништва, пишу Независне.

У том тренутку у собу улази још један дечак, који каже да му "подваљују да је Босанац".

"Знаш шта, време је да поносно кажемо 'Ми смо Бошњаци'", одговарају му деца, која су искоришћена за промоцију акције "Буди Бошњак да не би био остали".

ОКЦ "Градачац" је објавио још неколико спотова, између осталих и онај у којем иста деца говоре како им је националност Бошњак, вера ислам, а језик босански.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво