Читај ми!

Вујановић затражио подршку Срба

На завршном предизборном скупу у Подгорици председнички кандидат ДПС-а Филип Вујановић позвао је Србе да гласају за њега и политику "отворених, искрених, пријатељских, партнерских и братских односа са Србијом".

Председнички кандидат владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Филип Вујановић затражио је вечерас на завршном скупу у Подгорици нови, трећи мандат за председника Црне Горе и позвао Србе да гласају за њега.

Вујановићевој завршној промоцији за председничке изборе у недељу, 7. априла присуствовали су сви коалициони партнери ДПС-а, политички представници мањинских народа, Бошњака, Албанаца и Хрвата, и Либерална партија (ЛП).

По први пут, у деценију и по дугом партнерству, изостала је подршка Социјалдемократске партије (СДП) која је раније данас позвала своје бираче да бојкотују председничке изборе или прецртају гласачки листић.

Вујановић се захвалио на подршци свим мањинским народима са којима су црногорци "заједно градили Црну Гору", и позвао Србе у тој земљи да гласају за политику "отворених, искрених, пријатељских, партнерских и братских односа са Србијом".

Вујановић је рекао да је увек био промотер "блиских односа две старе, равноправне државе и два велика, братска народа".

Кандидат ДПС-а је затражио нови мандат јер је "председник свих грађана, јер је градио политику добросуседских односа, интеграције ка ЕУ и НАТО и бољег квалитета живота грађана".

Лидер владајуће ДПС Мило Ђукановић уверен је да ће црногорски грађани, гласајући за Вујановића, "показати зрелост" и да неће оставити простора за "политички авантуризам и дестабилизацију Црне Горе", како као премијер доживљава евентулну победу супарничког кандидата Миодрага Лекића.

Ђукановић је додао да победа Вујановића значи политичку стабилност земље и нагласио да потпредседника ДПС за нови, трећи мандат препоручује и то што је, за разлику од свог противкандидата, увек био "у Црној Гори и уз Црну Гору, у њеним највећим искушењима".

Мило Ђукановић је закључио да избори у недељу "нису само питање избора председника, већ питање одговорности према држави".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво