Читај ми!

Хистерија ХРТ-ове новинарке

Набијем на к... Милановића и Јосиповића и њихова мишљења о Домовинском рату и ослобађајућој пресуди, написала новинарка ХРТ-а Хелена Крмпотић на свом Фејсбук профилу.

Хелена Крмпотић, новинарка ХРТ-а, у петак пре него што ће се у Хагу изрећи пресуда генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, написала је на свом Фејсбук профилу: "Набијем на к... Милановића и Јосиповића и њихова мишљења о Домовинском рату и ослобађајућој пресуди. Да барем мало наликујемо на државу, већ данас би били спаљени на ломачи на Марковом тргу", преносе хрватски медији.

Остали су је упозоравали да се понаша цивилизовано и без вулгарности, на шта је одговорила како јој је "пун к.... цивилизованог. Издајице хрватског народа. Срамота ме је где живим".

Даље је коментарисала премијера и председника, тврдећи да би им "главе намонтирала на ћошку, да се пси могу по.... на њих".

Њене колеге, Петар Штефанић и Иван Јабука покушали су да јој објасне да председник и премијер нису криви због затварања генерала и молили да смањи тензију, на шта је њен одговор био како "још није ни кренула".

На ХРТ-у су огорчени говором мржње на Фејсбук профилу своје новинарке, због свега покренули интерну истрагу, пише Тпортал.

"Упознати смо са случајем, па смо још у петак 16. новембра покренули интерне поступке у конкретном случају. Иступ колегинице ХРТ сматра говором мржње који је као такав апсолутно недопустив, поготово за новинаре Информативног програма јавног сервиса. Интерни поступци су у току, па у овом тренутку не можемо говорити о санкцијама", изјавили су са ХРТ-а, преноси хрватски портал Indeks.hr.

Пре неколико дана, још један познати новинар ХТВ-а, Денис Латин, шокирао је јавност својим статусом на Фејсбуку.

"Понекад ми је жао што Хитлер није остварио неке своје замисли", написао је Латин, који је тај статус преузео од Енеса Челосмановића, познатог и као Е Че.

Статус је био илустрован Е Чеовом фотомонтажом на тему израелског гранатирања Газе у "продукцији САД", како тврди аутор.

Након што су медији пренели информацију о статусу који је објавио на свом профилу, Латин је избрисао статус и написао: "Извињавам се! Избрисао сам!".

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара