Читај ми!

Против Додика се не води поступак

Из Кабинета председника РС Милорада Додика саопштено да се против њега и његовог сина не води никакав поступак пред домаћим судовима и тужилаштвима, а поготово не у Вишем тужилаштву у Минхену или било ком суду у иностранству.

Против председника Републике Српске (РС) Милорада Додика и његовог сина не  води се поступак пред домаћим судовима и тужилаштвима, а поготову не у Вишем тужилаштву у Минхену и било којој правосудној институцији у иностранству, како је то исконструисао један портал из суседства, саопштено је из кабинета председника РС.

У саопштењу се наводи да тај портал "очигледно уређује новинарско и обавештајно подземље, будући да допушта да се овакве лажи и конструкције јавно објављују".

На порталу Seebiz је објављено да је у Минхену против Додика и његовог сина Игора покренута истрага због корупције у коју је уплетена и "Хипо Алпе Адрија банка".

"Поменута, смишљено пласирана неистина, припада арсеналу специјалне пропаганде која се води против РС и њеног председника увек кад Српска покаже своју стабилност и виталност да превазиђе проблеме са којима се сусреће. Председник РС није учествовао ни у каквим аферама, а такве дезинформације данас пласирају лажни новинари који се баве покушајем уцене и рекета", пише у саопштењу.

Додаје се да је све било лако проверити "питајући председника Додика или банке које се помињу", да је, како се истиче, "онима који смишљају дискриминирајуће конструкције стало до истине".

"Међутим, овде се није трагало за истином и чињеницама већ за дисквалификацијом и блаћењем председника РС, његове породице, а тиме и РС, покушавајући да се она прикаже криминалном заједницом", наглашава се у саопштењу.

Додаје се да је Додик ангажовао тим међународних адвоката, који ће испитати ко стоји иза изнетих конструкција, а након што се то утврди против њих ће поднети тужбе због лажи и покушаја дисквалификације.

Додик, наводи се даље, позива и "Хипо банку" да јавно објави да ли он има рачун у тој банци.

"Тако ће се установити и разоткрити нечасна урота и покушај дискфалификације председника РС", закључује се у саопштењу.

Хрватски новинар Домагој Маргетић објавио је 22. октобра на порталу Seebiz текст о томе да Додиков син Игор наводно има рачун у "Хипо банци" Бањалука, на којем се налази вишемилионски износ, те да то наводно истражује тужиластво у Минхену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара