Булатовић и Кнежевић искључени из СНП-а

Милан Кнежевић и Предраг Булатовић искључени из Социјалистичке народне партије јер су подржали Демократски фронт.

Најјача црногорска опозициона странка Социјалистичка народна партија искључила је из чланства посланике Милана Кнежевића и Предрага Булатовића, као и још петорицу чланова СНП, који су подржали Демократски фронт.

Булатовић, који је један од оснивача и бивши председник те странке, Кнежевић и још три члана СНП, искључени су јер су се нашли на изборној листи ДФ-а, док је двоје чланова искључено пошто су јавно подржали тај опозициони савез, саопштио је СНП.

Тиме је раскол у СНП, након одлуке те партије да самостално учествује на парламентарним изборима у Црној Гори заказаним за 14. октобар, добио и формалну верификацију.

СНП и ДФ, који предводи бивши дипломата Миодраг Лекић, разговарали су о евентуалној предизборној сарадњи, али је договор изостао.

Након тога руководство СНП донело је одлуку о самосталном наступу, на шта је део те партије, предвођен Кнежевићем и Булатовићем реаговао приступањем ДФ-у, а њихов потез следио је и значајан број локалних функционера.

Кнежевић и Булатовић саопштили су тада да се и даље сматрају члановима СНП, али им је данашњом одлуком те партије и званично прекинуто чланство.

број коментара 0 Пошаљи коментар