Читај ми!

Формиран Српски национални савез

На парламентарним изборима у Црној Гори део просрпских странака наступиће на заједничкој изборној листи - Српски национални савез. Листу ће предводити председник Демократске српске странке Ранко Кадић.

Део просрпских странака у Црној Гори наступиће на парламентарним изборима у октобру на заједничкој изборној листи - Српски национални савез (СНС), саопштено је из новоформиране коалиције.

Изборну листу СНС-а предводиће председник ванпарламентарне Демократске српске странке (ДСС) Ранко Кадић, саопштено је након потписивања коалиционог споразума.

Српски национални савез, осим ДСС-а чине Странка српских радикала (ССР) и група грађана Српско народно веће (СНВ). Савез ће се залагати за права и заштиту идентитета Срба у Црној Гори, који је "угрозио црногорски режим", наводи се у саопштењу.

Челници новооснованог савеза сматрају да се на октобарским изборима "не сме дозволити апстиненција и расипање српских гласова" и уверени су да ће обезбедити парламентарни статус том савезу.

Поред СНС-а, просрпске партије ће на изборима наступити и у оквиру Српске слоге, коју су раније формирале ванпарламентарне Народна странка, Српска листа, Српска отаџбинска странка, Српска радикална странка (СРС) и Демократски центар Боке.

Циљ ове предизборне коалиције је "одбрана интереса Срба и српског народа у Црној Гори", као и "афирмација политичке, националне и економске свести Срба у Црној Гори".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво