Читај ми!

Идентитет Демократског фронта

У Подгорици је данас представљен аудио визуелни идентитет Демократског фронта. Основна боја је плава, свечана песма је "Ода радости" а један од слогана је "Јединство, једнакост и демократија".

Представници Демократског фронта представили су у Подгорици аудио-визуелни идентитет тог опозиционог савеза чији ће један од слогана бити "Јединство, једнакост и демократија".

Горан Даниловић, функционер Нове српске демократије, странке која је чланица Демократског фронта, новинарима је рекао да је основна боја плава, која симболише Европску унију и посвећеност тог савеза интеграцијама Црне Горе, док је свечана песма, химна ЕУ "Ода радости".

Слогани Фронта су представљени комбинацијом ћирилице и латинице, што представља тежњу за уједињењем и помирење у Црној Гори.

Један од слогана Фронта је "Будућност за све" која се, према речима Даниловића, мора заслужити, па је и време да се сада нешто уради по том питању.

Остали слогани су "Будућност за све", "Сад је час", "Црна Гора свих нас"...

Даниловић је саопштио да ће програм Фронта бити представљен почетком септембра.

Иначе, симбол Фронта је голуб са маслиновом граном, који симболизује помирење, а који чини јединство традиционалне и модерне Црне Горе. Једно крило голуба је у црвеној боји и симболизује актуелну црногорску заставу, а друга страна је у тробојци, симбол некадашње заставе Црне Горе, док се по средини налази маслинова грана у зеленој боји.

На предстојећим парламентарним изборима 14. октобра, очекује се да ће се за већу подршку бирача борити актуелна коалиција Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемократске партије (СДП), затим Демократски фронт (ДФ), који чине Нова српска демократија, Покрет за промјене, Странка пензионера, инвалида и социјалне правде, а заједно ће наступити и просрпске ванпарламентарне партије у савезу Српска слога (Српска листа, Странка српских радикала, Народна странка и Отаџбинска српска странка).

Самостално ће највероватније наступити Позитивна Црна Гора, Бошњачка странка и Хрватска грађанска иницијатива, док се одлука Либералне партије чека до 25. августа, за када је заказан Главни одбор те странке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво