Читај ми!

СНП: Услови за коалицију са Демократским фронтом

Главни одбор СНП подржао предлог да се Демократском фронту упути нацрт коалиционог споразума. Демократском фронту понуђено да на заједничкој изборној листи има прво место и још 40 посланичких мандата, док би СНП-у припало 40 места. Рок за изјашњавање о споразуму 10. август.

Најјача црногорска опозициона странка Социјалистичка народна партија предложила је Демократском фронту заједнички наступ на парламентарним изборима, уз услов да добије 40 места на изборној листи.

Главни одбор СНП подржао је данас предлог лидера те странке Срђана Милића да се Демократском фронту упути нацрт коалиционог споразума о заједничком наступу на ванредним парламентарним изборима, заказаним за 14. октобар.

Демократски фронт чине Нова српска демократија и Покрет за промене, а на челу тог опозиционог савеза jе бивши дипломата Миодраг Лекић.

У нацрту споразума предвиђено је да Демократски фронт на заједничкој изборној листи има прво место на листи и још 40 посланичких мандата, док би СНП-у припало 40 посланичких места на изборној листи.

"Уколико заједничка изборна листа освоји већину од укупног броја мандата у Скупштини Црне Горе, посебним споразумом ће се дефинисати учешће у извршној власти, водећи рачуна о снази сваке потписнице споразума", наводи се у нацрту споразума.

Документом је предвиђено да се потписнице споразума обавезују да неће прихватити постизборне коалиције са странкама црногорске владајуће коалиције.

Главни одбор СНП оставио је Демократском фронту рок до 10. августа да се одреди о предлогу коалиционог споразума. Уколико договора не буде, СНП ће на изборима наступити самостално.

Милић је, на седници Главног одбора СНП-а, рекао да је добродошао свако ко жели искрену борбу против актуелног режима, али на јасним принципима.

"Циљ СНП-а је да победимо нашег јединог политичког противника, а то је коалиција Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партија", рекао је Милић.

Чланице црногорске владајуће коалиције, ДПС и СДП, раније су донеле одлуку о поновном заједничком наступу на парламентраним изборима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво