Читај ми!

Косорова на суђењу Санадеру

Бивша премијерка и шефица ХДЗ-а Јадранка Косор сведочилa на суђењу ХДЗ-у и Иву Санадеру за аферу "Фими медија".

У наставку суђења за корупционашку аферу "Фими медија", за шта се суди Иву Санадеру, доскорашња премијерка и шефица ХДЗ-а Јадранка Косор појавила се као сведок.

Косор је испричала да је Санадер доносио одлуке о сазивању председништва ХДЗ-а на коме су одлуке доношене једногласно, као и да председништво није доносило завршне рачуне ни финансијске планове, иако је одлучивало о неким стварима везаним за финансије ХДЗ-а.

На председништву странке често се расправљало и о одлукама битним за Владу, које су доношене једногласно, рекла је Косорова која је тада била Санадерова заменица.

Бивша хрватска премијерка је рекла да је новац који није био евидентиран, око 300.000 евра и око два милиона куна (267.000 евра) за који је тадашњи шеф финансија и један од оптужених Младен Баришић тврдио да се ради о донацијама, предат Канцеларији за сузбијање корупције и организованог криминала у октобру 2010.

"Тада је било све више текстова у медијима и различитих индиција да може бити проблема везано за тај новац, због чега смо донели одлуку да се тај новац преда", рекла је Косорова.

Косорова је нагласила да се ХДЗ финансирао из три извора: донација, државног буџета и буџета локалне самоуправе.

За незаконито извлачење новца из државних предузећа осим Иве Санадера, Младена Баришића, благајнице Бранке Бавошевић и бившег портпарола ХДЗ-а и владе Ратка Мачека оптужени су и власница "Фими Медија" Невенка Јурак и правна лица ХДЗ и "Фими Медија".

Сви наведени осим Санадера, Мачека и правног заступника ХДЗ-а признали су кривицу, али се нису нагодили с тужилаштвом.

Са тужилаштвом су се нагодили власници две агенције које су сарађивале с "Фими медијом", а осим казне затвора од шест и 11 месеци мораће да врате незаконито стечене паре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво