Читај ми!

Одговор РС на кризу

Уговорене инвестиције са руским и кинеским партнерима од око милијарду евра што ће бити један од одговора на економску кризу, изјавио Милорад Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су уговорене инвестиције са руским и кинеским партнерима у енергетски сектор РС од око милијарду евра што ће бити један од одговора на економску кризу и истакао да би са "Шпербанком" могао да буде постигнут договор јер је "очито да до аранжмана са ММФ неће доћи".

Додик је рекао да је његово учешће на Економском форуму у Санкт Петербург било једно од најуспешнијих за Републику Српску од када присуствује овом престижном економском скупу у Русију.

Он је најавио да ће на седници Владе РС наредне седмице бити предложено формирање заједничког предузећа РС и "Гаспрома" које ће бити лидер у региону у области истраживања нафте и гаса.

Додик је навео да је са "Гаспромом", осим изградње крака гасовода "Јужни ток" кроз РС и дистрибутивне мреже вредности око 300 милиона евра, договорена и изградња две електране на гас снаге по 600 гигавата.

Он је подсетио да је са председником Русије Владимиром Путином на маргинама Економског форума разговарао два сата и пренео да Русија остаје привржена поштовању Дејтонског мировног споразума и да ће односи РС и Русије и даље ићи узлазном путањом.

Он је најавио да ће у наредним месецима бити осмишљена дистрибуција гаса кроз РС, који је четири пута исплативији од мазута и да ће у првим годинама бити испоручивано 250 милиона кубика гаса, а касније 1,9 милијарди кубика.

Додик је потврдио да ће 15. јула доћи у РС представници "Шпербанке", која је недавно купила "Фолкс банку", и по снази је пета или шеста у свету уз 100 одсто власништво државе.

Он је прецизирао да би са овом банком могао да буде постигнут договор о превазилажењу постојећег економског стања у РС, јер је "очито да до аранжмана са ММФ неће доћи".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво