Читај ми!

Пао авион код Бањалуке

Пет особа погинуло приликом пада спортског авиона у Залужанима код Бањалуке, на стази за аутомобилске трке. Узрок пада још није познат.

У авионској несрећи код Бањалуке пет особа погинуло је приликом пада спортског авиона у Залужанима, на стази за аутомобилске трке, изјавила је портпаролка МУП-а Републике Српске Мирна Шоја.

Немања Гороња, један од најпознатијих падобранаца у БиХ, пилот авиона Ален Црналић и падобранци почетници Срђан К, Никола К. и Стефан К погинули су приликом пада авиона. 

Шоја је навела да се авион срушио у 14.10 часова. Очевици тврде да се авион срушио одмах после полетања и да се након пада запалио.

Родитељи, родбина и момци који иначе недељом возе трке мотора посматрали су овај страшни призор, наводе Независне новине.

Дежурна тужитељка бањалучког Окружног тужилаштва Хана Врањешевић рекла је да узроци пада авиона још нису познати и да ће бити утврђени тек након вештачења. Полиција обавља увиђај.

"Тренутно се врши увиђај и засад немамо тачан узрок несреће", рекла је Врањешевић.

После директора полиције РС Гојка Васића, на место трагедије стигао је и министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, који је рекао да се последња оваква несрећа догодила 1974. године.

"Оваква трагедија се не памти. Зато је веома битно утврдити узроке, због чега се и како све десило да се више никада и нигде не понови", поручио је Чађо.

Гороња је био рекордер у БиХ по броју скокова у једном дану. Рекорд је поставио са чак 60 скокова, за шта је одликован и орденом који му је уручио тадашњи председник РС Рајко Кузмановић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво