Читај ми!

Македонија, нема мира ни фудбала

Нови инциденти у Македонији. Виновници махом малолетници. Полиција на мети провокација. Влада не жели сукоб "Балиста" и "Комита", одложене фудбалске утакмице.

Македонија, упркос јаким полицијским снагама и бројним позивима на разум, не успева да заузда талас насиља. У Скопљу и Тетову групе младића премлатиле два дечака. Ризичне утакмице фудбалског првенства одложене.

Македонски фудбалски дерби, меч првопласираног Вардара и прошлогодишњег шампиона Шкендије одложен је јер власти у Скопљу желе да, по сваку цену, избегну судар навијача, Шкендијиних "Балиста" и Вардарових "Комита".

Одлука је донета после неколико дана консултација на свим нивоима и пошто је првобитна идеја да се меч игра у Гостивару или Струги одбачена као једнако опасна, као и утакмица у Тетову.

"Балисти" су последњих дана претили полицији због хапшења двојице лидера те групе.

Судара навијача неће бити, али је настављена серија инцидената на улицама Скопља и Тетова. 

У Скопљу је прошле ноћи на аутобуској линији 53 група малолетника гласним пуштањем музике изазвала негодовање путника, потом су избачени из аутобуса, а један је приведен.

Униформисан полицајац, који се налазио у аутобусу, три пута је упозоравао малолетнике да не ремете јавни ред и мир, а после увреда од стране шеснаестогодишњег Е. А. из Скопља позвао је појачање.

Изгредници су избачени из аутобуса, а против малолетног Е.А. поднета је кривична пријава.

Два ученика Основне школе "Ћирило и Методије" у Тетову претукла су 14-годишњака из села Фалише.

Дечак је претучен у школском дворишту, а један од нападача ударио га је каменом у лице, што је проузроковало видљив подлив, преносе македонски медији.

Касно синоћ у Скопљу, на углу улица Лазар Трпковски и Ђорђе поп Христов, десет изгредника моткама је претукло једног 17-годишњег младића из Скопља.

Помоћ му је указана у скопској градској болници где су му константоване лакше телесне повреде, а потом је пуштен на кућно лечење. 

Радник у Охридском кампу извиђача јуче је пријавио да је претходног дана поред реке Даљан на улазу у логор нашао 334 метка, калибра 7,62 милиметра.

Шеф полиције, који је био на увиђају изјавио је да су пронађени меци послати на вештачење да би се утврдило њихово порекло.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво