Читај ми!

Јашаревић би отишао у Авганистан

Нападач на амбасаду САД у Сарајеву Мевлид Јашаревић изјавио, на саслушању, да би, ако би био ослобођен, отишао у Авганистан "јер би тамо лакше погинуо". Оружје за напад Јашаревић купио од Србина коме је "обећао да никада неће издати његово име".

Мевлид Јашаревић, који је у октобру извео терористички напад на амбасаду Сједињених Америчких Држава у Сарајеву, на саслушању у Тужилаштву, рекао је да сматра да "није погинуо зато што није довољно добар да га Алах узме, јер Алах узима најбоље", пише Дневни Аваз.

На питање да ли би, када би га Тужилаштво пустило из притвора, опет учинио исто, Јашаревић је рекао да би "отишао у Авганистан, јер су тамо веће шансе да погине".

Јашаревић тврди да је, две пушке, које су нађене код њега током напада, и снајпер за којим се трага, купио од једног Србина, коме је "обећао да, ако му прода оружје, никада неће издати његово име".

Говорећи о свом приступању у радикалне кругове, Јашаревић је рекао да је у Бечу, уз Максима Божића, слушао предавања, касете, це-деове и говоре.

Максим Божић (21) је Србин из Бијељине који је, у мају прошле године, ухапшен у Тузли као члан групе вехабија, због сумње да је припремао терористички напад. Божић је, након приступања вехабијама, користио имена Мирза Градашчевић и Абу Мухамед, а приликом хапшења полиција је код њега нашла и одређену количину наоружања и експлозива.

Божић се као дете из Бијељине преселио у Беч, где је прешао у ислам. Из Аустрије је депортован 2008. године, након што је одлежао казну за више кривичних дела.

Мевлид Јашаревић и још три особе, које су осумњичене да су му помагале у извршењу терористичког напада у Сарајеву, Емрах Фојнић, Дино Печенковић и Муниб Ахметспахић, налазе се у притвору до окончања истраге.

Јашаревић је 28. октобра извршио терористички напад на зграду Амбасаде САД у Сарајеву, пуцајући по њој из аутоматске пушке. Приликом пуцњаве на амбасаду, рањен је један полицајац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво