Најављене жалбе хрватских генерала

Адвокати Анта Готовине и Младена Маркача послали Хашком трибуналу најаву жалби на пресуде. Тужилаштво није најавило жалбе на пресуде, тако да је генерал Иван Чермак од данас правно слободан.

Адвокатски тимови хрватских генерала Анта Готовине и Младена Маркача који су, због злочина током и након акције "Олуја", у Хагу осуђени на 24, односно 18 година затвора, послали су Хашком суду до истека рока ноћас, у поноћ, најаве жалби на ту пресуду.

Како јављају хрватски медији, позивајући се на незваничне изворе, Хашко тужилаштво није уложило жалбу на пресуду.

Првостепено веће Хашког суда је 15. априла Готовину и Маркача прогласило кривим и осудило на казне од 24 и 18 година затвора за учешће у удруженом злочиначком подухвату.

Циљ злочиначког подухвата био је да се за време и после "Олује" присилно и трајно уклони српско становништво из Крајине.

Генерал Иван Чермак ослобођен сваке одговорности и пуштен на слободу.

После подношења најаве жалбе, предвиђен је рок од 75 дана за подношење саме жалбе.

Након тога, друга страна има рок од 40 дана да одговори на ту најаву, па следи додатних 15 дана рока за реплике на одговоре.

После истека тих рокова председник Суда одређује састав Апелационог већа, после чега ће се одредити датум расправе.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 17. мај 2011, 23:34)
Posmatrač neveseli [нерегистровани]

Istina

U slučaju da netko poznaje žensku osobu koja je preživela Operaciju Oluja, i da ta ženska osoba živi u New Yorku, neka molim vas kontaktira dole navedenu novinarku.
p.s. preuzeto sa sajta Serbianna.com

elizabeth.hagen@journalism.cuny.edu

Slobodarski pozdrav!