Кнежевић опет оптужио Ђукановића

Ратко Кнежевић сматра да "улога црногорског премијера Мила Ђукановића и Станка Суботића у убиству српског премијера Зорана Ђинђића није довољно истражена".

Некадашњи представник Трговинске мисије Црне Горе у Вашингтону Ратко Кнежевић изнео је данас нову оптужбу на рачун црногорског премијера Мила Ђукановића пошто сматра да његова и улога Станка Суботића у убиству српског премијера Зорана Ђинђића није довољно истражена.

"Бег Ђинђића из јасне опасности од председника Србије и Југославије Слободана Милошевића и његових убица 1999. године, одвела је покојног премијера у раље друге опасности: сусрет са Ђукановићем и Суботићем.

Ако пажљиво погледате записе Бебе Поповића о сусретима са Легијом осуђеним за убиство Ђинђића, када каже да је тај несумњиви злочинац дошао у 'бермудама' да у кабинету Ђинђића тражи наплату 'Суботићевог дуга Кестнеру' (контроверзном црногорском бизнисмену Срећку), ако погледате записе бившег премијера Зорана Живковића да је Ђукановић са 'великим чуђењем' примио њихову информацију да су Легија и Земунски клан убили Ђинђића, ако знамо да су сви припадници земунског клана имали уредне, веродостојне легитимације црногорског ДБ-а, јер су били 'специјална пратња' Ђукановићу у посетама београдским 'пријатељицама' и сплавовима, онда се мора закључити, у најмању руку, да је тај угао 'учешћа' Ђукановића и Суботића у несретном догађају Ђинђићеве смрти неистражен довољно", рекао је Кнежевић за подгорички дневник "Вијести".

Кнежевић, који је бивши пријатељ и кум црногорског прмијера, у више наврата је протеклих месеци јавно оптуживао Ђукановића и Суботића да су умешани у атентат на власника хрватског недељника "Национал" Ива Пуканића у октобру 2008. године.

Кнежевић, кога називају и контроверзним бизнисменом из Лондона, те оптужбе поновио је и током сведочења у поступку против Пукановићевих убица.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(недеља, 21. мар 2010, 19:46) - anonymous [нерегистровани]

кумови

Не желим да улазим у природу саме оптужбе али ме једна ствар живо интересује.
Какви то морају да буду људи да се са кумовима толико закрве да на крају иду овакве оптужбе, да не идем даље од тога.
Не само између господина Кнежевића и Мила, него исто тако између Мила и Момира Булатовића некада...

(недеља, 21. мар 2010, 18:31) - anonymous [нерегистровани]

neka nas ostave na miru

Zbog ovakvih stavova i cveta svaka vrsta kriminala,zasto da se ne sazna istina?To sto sudstvo u CRnoj Gori nema snage da se uhvati u kostac sa svim problemima je sasvim razumljivo,znajuci koje na vlasti-nije drugacije ni ocekivati,Sta mislite da li bi u Srbiji bilo drugacije??sigurno jos gore,pa ostavite da se desava sto se desavati treba,doce vreme i za to potpuno objasnjenje.

(субота, 20. мар 2010, 22:27) - anonymous [нерегистровани]

Italijansko pravo

Nekada je Italijanski sud izrekao kaznu od vise stotina godina zatvora, jer se po njihovom zakonu krivice nadogradjuju.

(субота, 20. мар 2010, 21:46) - anonymous [нерегистровани]

Protiv ovakvih izjava

Ja sam stvarno protiv ovakvih izjava, gde se napada jedan premijer nama susedne drzave ...
Ukoliko terazijski crnogorci u Beogradu zele da se raspravljaju sa crnogorcima u Crnoj Gori, molim ih da to rade u Crnoj Gori ....
Stvarno mi se sve vise ovo smucilo, neka nas ostave vise na miru ....

(субота, 20. мар 2010, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

Tuzilastvo

Vise je nego ocigledno da Tuzilastvo Crne Gore nema dovoljno snage ni hrabrosti da se uhvati u kostac sa svim relevantnim ciniocima i svedocima dogadjaja. Cutanje se moze videti kao opravdavanje stvarnosti, ali zatim ostaje pri tome. Vlasti ne idu dalje; ne dostaje dovoljno politicke snage za okrsaj, u dokazivanju (ne)istine koja kleveti sam Crnogorski vrh ili pak tendencija da se uklone sve nejasnoce i dozvoli se samo istini da ispliva na vrh.

(субота, 20. мар 2010, 19:50) - knez Lazar [нерегистровани]

komentar

vremenom pocnu da pljuju jedni na druge!!!

(субота, 20. мар 2010, 18:33) - anonymous [нерегистровани]

Nas narod kaze

Gde ima dima, ima i vatre!

(субота, 20. мар 2010, 18:02) - anonymous [нерегистровани]

london

ocigledno je da gospodin knezevic mnogo zna sigurno je da neprica napamet ali to ocigledno nikoga ne zanima pa ni drzavne organe

(субота, 20. мар 2010, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

Opa!

Opa, sve teze optuzbe na racun Mila! Hoce li ikada odgovarati za sve ovo za sta ga optuzuju?