Словенија у потпуности примењује Шенген

Словенија од поноћи поново у потпуности примењује Шенгенски споразум на својој граници са Хрватском, јавила је словеначка агенција СТА и навела да је то у складу са договором о затварању балканске мигрантске руте, који је постигнут на самиту ЕУ-Турска у понедељак.

Полиција дозвољава улаз у Словенију само странцима са валидним путним документима, особама које изразе жељу да затраззе међународну заштиту и појединцима којима је потребна хуманитарна нега, преноси СТА.

Словеначки премијер Миро Церар је након самита у Бриселу поручио да балканске мигрантске руте више нема и да ће Словенија убудуће у земљу пуштати само оне које имају одговарајућа документа за улазак у шенгенско подручје.

"Самит је упутио врло јасну поруку свима онима који кријумчаре избеглицама и илегалним мигрантима да балканска рута више не постоји", рекао је Церар, пренела је Хина.

У закључцима скупа наведено је да се "незаконити токови миграната завршавају", док је предлог закључка да је "балканска рута од сада затворена", за који се заузимала и

Словенија, испуштен, али Церар је казао да је смисао закључка с којим су се на крају сви сложили - заправо исти.

"Истина, закључак је понешто преформулишан, али је смисао још увек исти, балканске руте за илегалне миграције више нема", казао је словеначки премијер. 

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 09. мар 2016, 11:31) - Milenko [нерегистровани]

Rusija i USA, samo interesi

Ne postoji ideal u svetu koji je iznad interesa. Interesi su No 1, a posle sve ostalo, svidelo se to nekome ili ne.

(среда, 09. мар 2016, 09:48) - Воронцов [нерегистровани]

@ Гастарбајитер

Па најбоља је моја Русија зато што је кроз целу историју увек на страни правде Није новац и богатство мерило свега. Духовно задовољство и духовна снага су изнад свега.
А упитао сам се куд је кренула ова сиротиња када очигледно за њих нема места у том рају који им је неко обећао.Џаба је кренути на пут , а ко на том путу постоје препреке које се не могу проћи и ако се до жељеног циља не може стићи.

(среда, 09. мар 2016, 09:28) - Гастарбајтер,пензионер [нерегистровани]

@Воронцов

За разлику од тебе,они знају где је боље!-Ти се још увек не усуђујеш да одеш у "најбољу земљу" Русију!

(среда, 09. мар 2016, 09:12) - Воронцов [нерегистровани]

Где је кренула ова сиротиња?

Беже од ратова, мобилизација, економске кризе. Неко их обмањује, неко им је обећао да је у ЕУ рај. Од тог раја нема ништа. Свој завичај су напустили, до раја нису стигли, сада су на путевима који немају излаза, у камповима ишчекују свој спас, а спас не долази , нема га.

(среда, 09. мар 2016, 08:42) - :-| [нерегистровани]

Nikad ga nisu ni ukinuli!


Pogotovo ga nisu ukinuli za državljanje Bosne i Hercegovine koji na granici moraju izlaziti iz autobusa!