Милановић: Натерали смо Мађаре да приме избеглице

Премијер Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је "Хрватска натерала Мађарску да прими избеглице" и да ће то радити и даље.

"С Мађарском није било договора. Натерали смо их да приме избеглице тако што смо људе послали горе, то ћемо радити и даље", изјавио је хрватски премијер током посете Белом Манастиру, пренео је Јутарњи лист.

За проблем избеглица прозвао је Грчку и Турску.

"Проблем је у Грчкој и Турској. Преко грчких острва прелази 75-80 одсто свих миграната. То се може спречити, ЕУ то треба да преузме", рекао је Милановић, преноси Танјуг.

Премијер Милановић је похвалио хрватске полицајце, које су синоћ задржали Мађари.

"Они одговорно и храбро раде свој посао. Радили су то у најбољој намери, професионално", рекао је Милановић, а пренео је портрал Индеx.хр.

Двојица хрватских машиновођа које је јуче задржала мађарска полиција зато што су воз пун избеглица увели без дозволе у Мађарску, јутрос су се вратили у Хрватску.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 20. сеп 2015, 18:11) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Kada je zagustilo,pokazalo se koliko smo isti.Pa bliži smo mi i oni nego,oni i Europa.Imamo zajedničko a to je humanost a i poštovanje tudje želje ,ne žele izbeglice kod nas već u Europu,pa da im kao svakome gostu udovoljimo želji.Mi na svoj način,oni na svoj način,pomogosmo kolko možemo,ugostismo,nahranismo i kao svakog gosta propustismo ljude ka njihovim ciljevima.Red je da oni iz Europe koji su ih pozvali,da ih sada lepo prime.
Medjutim mene brine to,što ni izbeglice ne žele ostati kod nas a ni kod njih.

(недеља, 20. сеп 2015, 07:37) - Мирослав. Краг. [нерегистровани]

Драге комшије, ето проблема, а срби нису криви

Мало чуди изјава г. Милановића, тешко да може нека држава данас да натера другу у оквиру ЕУ, неће ово добро да се заврши... ЕУ нема снаге да реши проблем миграната...

Лично мислим, нама не би сметали, ако ЕУ лепо плати, имамо много празног простора по Србији