Формирана коалиција Српска слога

Народна странка, Српска листа, Отаџбинска српска странка и Странка српских радикала формирале предизборну коалицију Српска слога, која ће учестовати на предстојећим парламентарним изборима у Црној Гори.

Четири српске странке, Народна странка, Српска листа, Отаџбинска српска странка и Странка српских радикала званично су формирале предизборну коалицију Српска слога.

Седници није присуствовао представник Демократске српске странке која је раније као услов за придруживање тој коалицији тражила да њен председник Ранко Кадић буде носилац изборне листе на предстојећим парламентарним изборима који ће у Црној Гори бити одржани 14. октобра.

"На састанку који је одржан у просторијама Народне странке коме су присуствовали представници четири странке донесена је одлука о формирању коалиционог савеза Српска слога", потврдио је портпарол Народне странке Славиша Губеринић за портал Аналитика.

Губеринић је додао да ове странке позивају све заинтересоване политичке субјекте, појединце, невладине организације које деле њихова политичка уверења да им се придруже.

"Формиран је тим који ће радити програмску платформу Српске слоге као и координациони тим за спровођење техничко - оперативних радњи на терену", навео је Губеринић.

Губеринић је рекао да је на састанку прочитано писмо Демократске српске странке која их је обавестила да неће присуствовати због, како је наведено, медијске харанге која је покренута након завршетка претходних разговора о предизборној коалицији.

Он је поручио да је Српска слога отворена за све политичке субјекте, као и да се на састанку нису изјашњавали о писму Демократске српске странке.

Предаја изборних листа у Црној Гори почела је јуче и трајаће до 19. септембра.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 21. авг 2012, 20:26)
Александар [нерегистровани]

Српски или Црногорски свеједно исти народ два етничка народа

Језива је грешка то што се покушава пошто пото поларизовати црногорски народ.Зашто неко да би био прави Црногорац мора бити Србин.Или зашто неко аkо жели бити добар Црногорац мора да не воли све што је у њему и прецима српско.Не разумем.Многи су се осећали Црногорцима српског корена и то је у реду.Са овим искључивим србовањем у Црној Гори резултат је супротан.Не треба да се негира црногорски јак етно...а то је ношња, застава тробојка, ћирилица, четири С и крст на црногорској капи.Тако је било до овог ужаса пре одвајање Црне Горе од Србије.Мислим да би стварност била другачија и да би се многи националисти у Црној Гори преумили када би се ово о чему причам узело у обзир.Поздрав свим људима добре воље...

(уторак, 21. авг 2012, 19:37)
anonymous [нерегистровани]

Српска ЦГ

Велика је ствар ово уједињење српског народа у ЦГ.Па и ако не буде неког резултата сада,нека се сви потруде да однегују младу биљку за будућа времена.

(уторак, 21. авг 2012, 18:18)
Maja [нерегистровани]

DPS

DPS do pobjede

(уторак, 21. авг 2012, 15:43)
anonymous [нерегистровани]

otadžbinska stranka

i radikali ne miriše na dobro.Takvi su nas skupo koštali u bližoj prošlosti.Zar Srbi ne umeju da oforme stanku bez atributa radikalizma?Pogledajte stanje u Hrvatskoj, od prekomerne nadmenosti i raznih radikalnih stranaka, svelo se sve na neke forume i sloge.Kako ne umeju Srbi da se bar malo zakamufliraju da nebi "upadali u oči" da nebi došlo do neželjenih posledica za koje nam niko drugi neće biti kriv već mi sami sebi.Dosta je suludih političkih programa!CG je također okrenula leđa svojoj braći 2006, jer nisu mogli više da trpe sulude političke ideje koje neminovno vuku u propast.Osvestite se!Hvala!

(уторак, 21. авг 2012, 15:21)
anonymous [нерегистровани]

Napokon

Zajednički front. Samo tako obespravljeni Srbi mogu da ostvare svoja prava u Crnoj Gori. DSS neka uđe i neka zaboravi svoje stranačke interese. Treba i SPC da se pridruži, iako nije politička stranka.