Укинута пресуда за "Србе на врбе"

Жупанијски суд у Сплиту укинуо осуђујућу пресуду против Антонија Вујчића, који је једини процесуиран због транспарента "Србе на врбе, никад заборавит, никад опростит", који је у лето 2010. године дочекао српске тенисере на уласку у Сплит.

Жупанијски суд у Сплиту укинуо је првостепену осуђујућу пресуду за Антонија Вујчића,  који је био оптужен за ширење расизма и постављање транспарента на коме је писало "Србе на врбе, никад заборавит, никад опростит", уочи доласка српске Дејвис куп репрезентације у Сплит 2010. године.

Вујчић је био осуђен на четири месеца затвора, а поред укидања те пресуде, Жупанијски суд је одлучио да поновљени процес неће моћи да води судија Динко Мешин, који је изрекао првостепену пресуду.

Процењено је, наиме, да Мешин неће променити одлуку, па ће у поновљеном поступку судити други судија, који још није одређен.

Жупанијски суд је укинуо пресуду јер је закључено да нема довољно доказа да је Вујчић поставио транспарент на један надвожњак.

Притом је прихваћена његова одбрану да је случајно пролазио поред гараже у којој је исписиван транспарент и фотографисао га је мобилним телефонoм, али није имао ништа са његовом израдом и постављањем, за коју је судија Мешин закључио да је смешна.

Жупанијски суд је наложио новом судији да у поновљеном поступку испита особе које су направиле транспарент, иако је за то био оптужен само Вујчић и нико други није био ни помињан, преносе хрватски медији.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 17. феб 2012, 22:06) - Draza [нерегистровани]

...

...Slazem se sa Stefanom. Pustite i vi momke iz Novog Sada i to je to..Pa kad Hrvati donesu pravu presudu za transparent onda vi osudite Novosadjane.. Samo ne znam dokle ce mo biti ludi.Kada nasi Srbi nesto ucine protiv hrvata,bosnjaka to se odma sudi najstrozije,a kada nas pljuju i ismevaju mi cutimo kao cvecke!!!! Pa dokle bre ????

(среда, 15. феб 2012, 14:01) - Stefan [нерегистровани]

eto

Pa oslobodite i vi ove iz Novog Sada. i eto...

(среда, 15. феб 2012, 08:36) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem...

Da li su u dilemi ko je kriv, ili da li je uopste kriv?

(среда, 15. феб 2012, 08:17) - eunija [нерегистровани]

nisu oni bolji

Mislis da je EU nešto bolja isti su oni svi...

(уторак, 14. феб 2012, 23:45) - Симо Матавуљ [нерегистровани]

Срамота

Да је неки Србин написао тако нешто против Хрвата лежао би најмање 10 година.Уместо да се одмах уложи протесна нота и тражи од Брисела да заустави улазак Хрватске у ЕУ.

(уторак, 14. феб 2012, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

Babe i žabe

Nije problem srpske Dejvis kup reprezentacije taj plakat, oni bili nekoliko dana u RH pa i otišli. Problem je onih malo Srba koji tamo žive s tim svaki dan. I nije presudan i bitan toliko odnos Srbije i Hrvatske, već Srba iz Hrvatske i RH. Možda imaju dosta toga za "zaboravit" radikalini Hrvati, a da neće, Miloševićevoj vlasti u Srbiji, ali Srbima u RH - veoma malo. Stvar je obrnuta: mnogo toga ne smijemo zaboraviti Republici H. i vlasti koja je etnički očistila Srbe. Mješaju se stalno babe i žabe.

(уторак, 14. феб 2012, 22:33) - Bata [нерегистровани]

zreli su

Zreli su za EU!!!