Читај ми!

Корона, корона уплаши ме ако можеш, уплаши ме ако смеш

Срећем комшиницу, носи маску на лицу. Ништа неуобичајено, помислим то је због загађења, стара је жена, тешко дише. Упитах за здравље и наравно за маску. "А здравље, здравље је, хвала богу, добро, а маска, па то је због короне. Зар нисте чули, кажу да стиже у априлу и у Србију?"

Да, да, чула сам, одговорим. Јесте фебруар је, а корона стиже у априлу. И све је она добро чула. И где да јој ја сада кварим доживљај. Видим ред је већ заузела, а како би то у Србији прошло а да нема редова. Не бих ја ту да се гурам, ништа преко реда. Не дај боже.

Све знамо и ништа не знамо о коронавирусу, али све што се објави важно је да је сензационално.

Коронавирус ће заразити 60 одсто светске популације. Вирус ће заразити цео свет, до априла и у Србији. Коронавирус стиже у Србију у априлу! У Србији од коронавируса може да умре 70.000 људи. Кинези разграбили маске, у Београду их нема!

Изгледа да се овај о доласку короне у априлу у Србију ипак највише примио. Знам сад би ме сви из блиског окружења напали 'зашто читаш те таблоиде и шта све пишу'. Е па баш зато, зато што све то и пишу. Дакле, неко је наручио, или ако није, неко нам шаље корону, е баш у априлу. Како је то могуће корона у пакет аранжману за Србију у априлу?

Размишљам, има скоро месец и по дана до тог априла, шта ако се омакне па дође раније. Мислим, било је покушаја. Пре свих ових наслова имали смо и онај да је коронавирус стигао у Србију, пацијент смештен на клинику. Испоставило се ипак да није заражен.

Гледам календар април месец, ма не, Србија нема термин за такве ствари, историјских годишњица највише, верски празници, па протоколи, избори....

Боље да не долази од оног последњег вируса "свињског грипа" и афере "Вакцине" још се нисмо опоравили. А и правосуђе у Србији је имало пуне руке посла годинама и на крају ћорак, ништа. Дакле довољан је био свињски грип, зато без короне у априлу молићу лепо. С короницом ризикујемо да се увалимо у нове афере.

Ипак, мислим да је после таквих информација без обзира из којих медија долазе морало да буде бар једно обраћање надлежних јавности јел она долази или не долази. Неко намерно подмеће корону Србији у априлу и то је очигледно. Ко зна какве нас још објаве очекују до тог месеца. Ствар је дакле озбиљна, да не кажем алармантна.

Свет је само профит и профит у било којем облику. Корона доноси губитак и добит свима. Свет је велики експеримент који никад неће стати. Једно знам, за мојега живота неће се свршити. А ја имам право да верујем и не верујем свету какав ми се нуди.

Велики су већ прогутали мале и слабе. Остали су само велики и дозвољени су сви видови борбе. Коме је рука задрхтала кад је испустио бочицу с отровом није ни важно, важно је да се разлило. А шта да ради мали човек? Да купи маску и одмах у ред. Чекање може да се исплати.

Радује ме што смо ми у групи малих, можда нас не виде од великих. Доста смо били колатерална штета. А можда је то кад корона стиже у Србију онај први дан у априлу. Дај боже да је то!

Ма само ви зарађујте, пишите, пишите... чекам нови наслов.

А корона, ма бре сиктер корона! Ја волим Србију у априлу, а тек април у Београду!!!

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво