Политичари, одступите – напред наши кошаркаши

Нема веће среће за новинара друштвено-политичких тема него кад почне неко велико такмичење спортиста. Свет као да стане бар на неколико недеља, а читаоце занима само једна ствар - како су прошли наши?

Када је Јокара (Никола Јокић) пре неколико година почео да гази своје противнике на паркетима НБА лиге, цела Србија се радовала. Била је то својеврсна победа мале Србије и још мањег Сомбора над великом Америком. А ми, новинари који пратимо ове "озбиљне" теме, посебно смо били усхићени свако јутро после нове победе Денвера.

"Зови спортисте, ово качимо одмах на насловну страну, овај Јокићев трипл-дабл", рекла ми је колегиница. Аналитика је, наравно, полудела, а нас две до тада појма нисмо имале ни који је тај клуб, а камоли шта је трипл-дабл.

И одакле се сад створио тај мали велики Сомборац да нам олакша јутарњу смену? Пребринули смо "кеца" на насловној страни уз много проливеног зноја. Јокићевог, наравно.

Да се разумемо, није нас превише ни занимало шта је трип-дабл. Било је важно да се то чита и да нам више црна хроника не примамљује публику.

А колико смо тек срећни кад почне гренд слем, Светско првенствo у фудбалу или Олимпијадa. Ихај!

Пребројавање медаља, голова, кошева. Рекорди, нове фризуре фудбалера, згодне навијачице, испади судија, познати на трибинама. Ма, све! Кликће се на све и са нестрпљењем ишчекује да се учита страница.

Новинари спортске рубрике "гину" од посла, нервирају се, а ми из информативе бар на кратко успоравамо рад. Скупимо по 50 динара и уложимо у "опкладу": ко је дао најдаљу прогнозу од стварног од резултата, плаћа кафу.

Као да се и политичке активности, и на светском и на домаћем нивоу, помало смире. Са Брегзита, парламената, сукоба на Блиском истоку фокус се пребацује на семафоре и резултате. Нема крви, свађа, размирица.

Те "споредне" ствари за два дана ће постати најбитнија тема о којој се прича. Не могу да дочекам!

Да се поново сви, иначе разједињени по разноразним темама, ујединимо око онога што нас је највише пута усрећило. И народ и нас новинаре.

Иначе, у међувремену сам научила шта је трипл-дабл и још што-шта о кошарци. Па, што се мене тиче - све је спремно за Мундобаскет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво