Тужакали сте се због климе, е сад ћете да видите

Контроле и могуће казне превозницима који не укључују климу у градском превозу како би уштедели гориво, довеле су до повећаног броја расхлађених аутобуса, али и до нове побуне међу путницима.

"Ауу, ово удара директно у главу, а ми ушли знојави", негодује старији господин. "Добићу упалу мозга". Супруга шеретски: "Нећеш, не бој се, код тебе је то немогуће."

Разговарају довољно гласно да ја, којој је посебна забава да прати лака ћаскања у превозу, чујем и већ се наслађујем чекајући реакције осталих путника. 

И стиже прво од девојке, са једним увом слобoдним да региструје свет око себе: "Немојте, молим вас, скували би се да нема климе. А да не причам да би се угушили од смрада."

Добија познат одговор у сличним ситуацијама, када се води расправа о томе да ли убија промаја или комбинација зноја и белог лука: "Ма дај, девојко, шта причаш, нико од смрада није умро."

Ево госпође из другог реда, једва дочекала: "Ма они су одврнули на најјаче за инат. Због оних који су се бунили. Сигурно то може да се некако регулише, а не да уђемо са врелог у хладњачу. Ни прозор не може да се отвори, па да мало изједначи. Боље да смо ћутали."

"Па не може да се отвара, госпођо, онда не ради клима како треба."

Старији господин, онај који се плаши упале мозга: "А шта, овако ради како треба?! Народ ће да се разболи."

Неће, деко, не брините, преживели смо свашта, па ћемо некако и тај комфор.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво