Градска изборна комисија доделила одборничке мандате

Листама које су на изборима за одборнике Скупштине града Београда 4. марта прешле цензус Градска изборна комисија (ГИК) је доделила одборничке мандате у Скупштини града.

Изборној листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд!" додељена су 64 мандата, а листи "Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују!" 26 мандата.

Листи "Александара Шапић – Градоначелник" додељено је 12 мандата, а изборној листи "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС)" осам мандата.

"ГИК је на данашњој седници једноглсно усвојио Одлуку о додели одборничких мандата, као и Извештај о укупним резултатима избора за Скупштину града одржаних 4. марта 2018 и Извештај о спроведеним изборима", наводи се у саопштењу.

Тиме је и званично окончан циклус избора за одборнике Скупштине града Београда.

На седници је констатовано да је поднето укупно 197 приговора Комисији и 119 жалби Управном суду. 

Осим једног, који је усвојен и на основу чега су поновљени избори на четири бирачка места на Старом граду, сви приговори су одбијени или као неблаговремени или као поднети од неовлашћеног лица, што су потврдиле и пресуде Управног суда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво