Убедљива победа напредњака у Смедеревској Паланци

Грађани Смедеревске Паланке бирали су на ванредним локалним изборима 49 одборника за нови састав Скупштине општине. За сада нема резултата из Изборне комисије. Према првим незваничним резултатима које преносе поједини медији, највише гласова освојила је листа СНС – 66 одсто, следи ДС са 9,65 одсто, СПС 7,48 одсто, Народна странка Вука Јеремића са освојених 5,67 одсто гласова.

Танјуг је вечерас (23.05) објавио да је на изборима за одборнике новог састава Скупштине општине Смедеревска Паланка највише гласова освојила листа СНС - 66,45 одсто.

То је за Танјуг рекао председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.

Цензус су прешле још ДС са 9,40 одсто гласова, коалиција СПС-ЈС са 7,30 одсто гласова и Народна странка Вука Јеремића са 5,35 одсто гласова, навео је Глишић.

За њима следе, како је навео, они који нису прешли цензус: листа Двери-Нова Србија са 3,33 одсто гласова, независна листа Мост 1,73 одсто гласова и коалиција СРС и Покрет Снага Србије 1,58 одсто гласова.

На изборима је бирано 49 одборника, а на основу резултата СНС је освојила 37 мандата, ДС пет, СПС и ЈС четири, а Народна странка три мандата, истакао је Глишић.

На изборе је изашло 56,76 одсто бирача, рекао је председник Извршног одбора СНС.

Раније вечерас из ДС је саопштено да је коалиција око те странке другопласирана, да је освојила преко 10 одсто гласова, али није наведено колико тачно. Носилац листе, народни посланик Радослав Милојичић, рекао је да, иако су другопласирани, нису задовољни резултатом, јер ће бити задовољни само када Српска напредна странка не буде имала већину.

Избори у Смедеревској Паланци расписани су јер је претходни сазив скупштине распуштен и уведене су принудне мере, зато што није одржано заседање у законском року од три месеца.

Право гласа на ванредним локалним изборима имало је 42.000 бирача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво