СНС: Јеремић последњи човек који треба да помиње КиМ

Члан главног одбора СНС-a Петар Петковић упутио је отворено писмо лидеру Народне странке Вуку Јеремићу у коме му поручује да му је народ рекао да за њега нема места у високој политици. Председник извршног одбора СНС-а Дарко Глишић тврди да је вест о нападу на шефа изборног штаба Народне странке у Смедеревској Паланци Игора Миленковића "ноторна лаж Вука Јеремића, Саше Јанковића и Драгана Ђиласа".

Петар Петковић је у отвореном писму Вуку Јеремићу рекао да "на српској политичкој сцени нема особе која је више допринела томе да Косово и Метохија не буде наша јужна покрајина".

"Када мало боље размислим, ни у Приштини нема много политичара који су више од вас обавили посао у прилог албанском сецесионистичком пројекту", написао је Петковић.

Саветодавно мишљење које је тражио од Међународног суда правде многе државе света је подстакло да признају једнострано проглашену независност Косова што Јеремића, додаје Петковић, сврстава у ред "највећих бораца за отцепљење Косова и Метохије од Србије".

Петковић је приметио у писмо да је Јеремић последњих година пажљиво избегавао сваку прилику да се сретне са Србима са КиМ који су му, како каже, "придодали презиме Бранковић".

"Ви ћете тај белег заслужено носити довека", рекао је Петковић указујући да су тиме Срби са КиМ ставили знак једнакости између Јеремића и "архииздајника из наше епске традиције".

Наводи да је Јеремићев сарадник Борко Стефановић у преговорима са Приштином договорио неке од најгорих споразума у историји преговарања и да су уз њихово одобрење Уједињене нације искључене из преговора између Београда и Приштине. 

"Ви и ваше страначке колеге завукли сте се у мишје рупе када су албански сецесионисти на Косову и Метохији проглашавали независност", рекао је он и зачудио се "месијанском потребом" Јеремића да Србију спасава од Александра Вучића.

Подсетио је да је Јеремић остварио десетоструко лошији резултат од Вучића и да је глас народа поручио да за њега нема места у високој политици.

"Али да не изгледа све тако црно, било је у вашој каријери и светлих момената. Зарадили сте златну плочицу за најгалантнијег платишу у њујоршком ресторану 'Смит и Воленски'. Та галантност је, наравно, финансирана новцем грађана Србије", рекао је Петковић и додао:

"Приметио сам и да се у последњим јавним наступима, као светски путник и врсни познавалац луксузних хотела, интересујете и за то где у иностранству одседа председник Вучић, што би било у реду, да се нисте луксузирали по светским угоститељским објектима на рачун грађана Србије. Ако се добро сећам, само једна ноћ ваше 'дипломатије на стероидима' у истанбулском хотелу 'Кемпински' коштала је грађане Србије 1.200 евра. О износима из буџета које сте давали за изнајмљивање приватних авиона нећу ни да говорим јер ће се грађанима завртети у глави".

Петковић је поручио Јеремићу и да "српска политика није уточиште и поправни испит за осведочене губитнике, који су подбацили на свим професионалним и моралним пољима". 

"Ако се у обзир узме однос износа уложеног у кампању и број добијених гласова, ви сте највећи губитник у историји српске демократије. Наставите ли да се понашате овако како се понашате, оборићете сопствени рекорд", рекао је Петковић.

Он је казао да би много боље учинио да је Јеремић новац својих спонзора потрошио да стамбено збрине неке сународнике прогнане са Косова и Метохије или да га је донирао народним кухињама у покрајини.

Глишић: Вест о нападу на Миленковића ноторна лаж

Председник извршног одбора СНС-а Дарко Глишић је рекао да нико није напао Миленковића званог Мачак, рекавши да је "Миленковић лажов", а да "Јеремић, Јанковић и Ђилас, који су такође лагали о нападу, у Србију покушавају да уведу фашизам".

"Српска напредна странка ће се борити против таквих фашиста који би да забрањују странке, стрељају и вешају људе који другачије мисле. Бориће се против оних који кажу да их неко туче, док они сами на сваком месту нападају активисте, као што су и напали активисте СНС-а, уништили билборде и полили фарбом аутомобил нашег кандидата Николе Вучена" , навео је Глишић за Танјуг

Он је упитао Вука Јеремића и како му се од Вучићеве 16-годишње ћерке Милице учинио 87-годишњи Сорос. 

"Без обзира на све бесмислене и бруталне измишљотине Вука Лимуновог Јеремића грађани Смедеревске Паланке и Србије неће дозволии враћање у мрачну прошлост коју памте по пљачки народних пара, уништавању предузећа и пуњењу џепова Јеремића, Ђиласа и пајташа, који су немилице трошили народне паре", рекао је председник извршног одора СНС-а. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво