ДЈБ: Забрањен увид у бирачки материјал

Покрет Доста је било саопштио је да је Градска изборна комисија (ГИК) забранила овлашћеним представницима тог покрета и Двери увид у комплетан изборни материјал, са локалних избора у Београду 4. марта.

"После неколико дана одуговлачења и пребацивања одговорности за организовање увида на градску управу, због наводно недовољно запослених у ГИК-у, почетак увида је омогућен у четвртак. Увид је трајао од 15 до 20 часова, и био је дозвољен само једном представнику Доста је било, у једној просторији ГИК-а", саопштио је ДЈБ.

Додаје се да је у петак увид настављен од 9 до 20 часова, и да их је ГИК обавестио да даљи увид неће бити дозвољен.

"За ова два дана, прегледан је материјал са 36 бирачких места на Новом Београду", истиче се у саопштењу.

ДЈБ напомиње да им је пре почетка увида речено да ће прегледати општину по општину, да ће први на реду бити џакови из Барајева, "да би се онда напрасно, у четвртак у ГИК-у предомислили и рекли да се ипак прво прегледа Нови Београд".

"Закон и упутство дају право свим кандидатима за одборнике да изврше увид у целокупан бирачки материјал, и не познају никаква ограничења. Забраном даљег увида ГИК очигледно жели, по цену кршења закона, да сакрије бројне неправилности у изборном процесу", тврди се у саопштењу ДЈБ.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво