Весић о Ђиласу

Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је да су грађани Београда исказали највећу подршку листи СНС, те да нису насели на кампању лажи и превара коју је водила опозиција.

Весић каже да најбољи одговор грађана на све што је у Београду урађено јесте 15.000 гласова више него 2014. године.

Како каже, избори у Београду су још један дебакл опозиције, те да је Драган Ђилас, као другопласирани, добио скоро 30 одсто гласова мање него СНС.

"Ђилас покушава да дебакл оправда измишљањем и да оспори и омаловажи скоро 370.000 грађана који су нам дали глас", рекао је Весић новинарима.

Према њеовим речима, подаци које је Ђилас изнео на данашњој конференцији за новинаре, да је у Београду подељено 208 милиона динара социјалне помоћи - нису тачни.

Весић објашњава да је на територији Београда подељено 70 милиона динара за 4.700 грађана који су за то испунили услове.

Новац који дели Министарство за рад, каже Весић, дели се током целе године и као и до сада, подељен је грађанима у 49 општина, као и грађанима КиМ.

"Та средства се деле социјално угроженима сваке године и то нема везе са изборима. Ђилас својим оптужбама поручује да не жели да социјално угрожени грађани добију помоћ", рекао је Весић.

Навео је и да је Ђилас, док је био градоначелник Београда, на име једнократне помоћи, поделио 728 милиона динара на територији главног града.

"Тако је покушавао да купи гласове, а разлика је још једна, што не постоји ниједан папир о томе колико је и коме новца давао. Сада постоји свима доступна евиденција, где сваки динар те помоћи иде", рекао је Весић.

Подвукао је да је 208 милиона динара опредељена сума за социјално угрожене, а да је подељено 50 милиона динара на територији Србије и КиМ и 70 милиона на територији Београда, док ће остатак, уколико га буде, бити враћен у буџет Србије.

"Он покушава да сакрије да је представник тајкуна и да га интересује само градска каса. Да није тако, његова листа изашла би на изборе и у Бору, Аранђеловцу и Севојну, али није, јер тамо нема пара", каже Весић.

Навео је и да су Ђиласове фирме у време када је био државни функционер, остваривале промет од 71 милион евра.

"Он је своје богатство стекао у политици, а од 2004. до 2012. промет његових фирми је 90 одсто, док је пре тога био 0,2 одсто", указао је Весић и навео да је Ђилас преко својих фирми радио са Студијом Б, који је тада било јавно предузеће, што је, како каже, директан сукоб интереса", рекао је Весић.

"Нека опозиција покуша да на неки други начин убеди људе да ће владати боље од нас, јер су избори показали да лажи и клевете не доносе гласове, јер грађани желе конкретне промене. Њихов једини програм и циљ јесте мржња према Александру Вучићу, а ми их позивамо да учествују у Скупштини града и заједно са нама раде на развијању Београда", рекао је Весић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво