Весић најавио тужбу против РТС-а

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић најавио је да припрема тужбу против РТС-а након што му је, како тврди, утишаван тон током гостовања у емисији, у којој је учествовао као представник листе "Александар Вучић - Зато што волимо Беоргад".

Како је истакао Весић, тиме је оспорено право грађана да чују информације и додао да је "податак о томе колико је новца Драган Ђилас украо нешто што сви треба да чују".

Весић истиче да је био запањен тим поступком и да му се то није десило ни у једном гостовању од када се бави политиком.

"То једино могу да тумачим као злу намеру, јер знам да су још током емисије били упозорени шта се десило и нису ништа урадили по том питању. Као што знате то је лако могло да се поправи и током емисије и током реклама", рекао је Весић новинарима.

Упитан за одлуку Драгана Ђиласа да одређеним медијима не дозволи улазак у изборни штаб, као ни на данас одржану конференцију за новинаре, Весић је рекао да је то само показатељ како би медијска слика изгледала ако би Ђилас био на власти.

Весић је подвукао да медији имају права да поставјају питања и да су такви поступци недопустиви.

"Он хоће да уређује медије, а сви медији осим јавног сервиса имају право на своју уређивачку политику и као што се нама не свиђа шта пишу Н1 и Данас они на то имају право као што то право има и Пинк", навео је Весић.

Према његовим речима, Ђилас показује да би у Србији, ако би он био на власти, владао медијски мрак, а данас влада медијски хаос, пише ко шта хоће и како хоће.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво