Ђилас оптужује СНС за куповину гласова

Носилац листе "Београд одлучује, људи побеђују" Драган Ђилас наводи да је из буџета Србије "три дана пред изборе" уплаћено два милона евра Центру за социјалну помоћ, којим је, каже, СНС могла да купи 70.000 гласова.

Драган Ђилас је оценио да је то злоупотреба, и истакао да није уобичајено да држава даје толики новац у хуманитарне сврхе, те да му није јасно из ког разлога то није уплаћено 10 дана касније, а не 21. фебруара.

"Када је последњи пут Србија дала толики новац за 13.900 људи", упитао је Ђилас.

Листа коју предводи ће, каже, већ данас послати захтев да се открије ко су ти људи који су добили помоћ, и по којој основи.

Ђилас је, на конференцији за новинаре, оптужио Александра Вучића да је обесмислио демократију и изборе са свим што је урадио у Београду, како каже, не само у односу према медијима, већ и притисцима на људе да изађу на изборе.

"Знали смо да ће постојати притисци, али тај систем где су људи у државним предузећима дужни да обезбеде још 10 капиларних гласова, да замоле своје пријатеље ,а да онда те пријатеље зову и људи из СНС притискајући их да изађу на изборе и сликају гласачке листиће - то је незабележено за сада", рекао је Ђилас.

"Наша коалиција неће гласати на Градској изборној комисији за прихватање резултата, јер су нелегални и нелегитимни", рекао је Ђилас.

Додао је да "остаје жал" што други представници опозиционих странака нису прихватили позив за заједничко учествовање на изборима.

"Још не знам да ли ћу правити партију" 

На питање да ли ће правити сопствену партију, Ђилас је одговорио да још не зна одговор на то питање, али да сматра да групација која је стала иза њега на београдским изборима треба да се одржи на нивоу Србије.

"Постоје разне могућности. Групација која је направила тај резултат треба да се одржи на нивоу Србије и наш став је да остале политичке странке које су против актуелне власти треба да партиципирају у свему томе. Сматрам да сујету треба да склонимо у страну и заборавимо причу о лидерству, јер нас је то коштало", поручио је Ђилас.

Коментаришући гостовање на РТС-у са градским менаџером Гораном Весићем, рекао да је прича о спуштању реглера бесмислена.

"Сви који су гледали ту емисију могли су да виде две Србије и два приступа политици. Људи који немају Н1, који гледају Студио Б и Пинк немају никакве шансе да сазнају шта ми нудимо, јер ми тамо никад нисмо гост. И онда када се направи та једна дебата, људи из СНС причају све време - да се ни то мало не чује", рекао је Ђилас.

Додао је да ће наћи начин да људи чују шта има да каже.

"Ми ћемо наћи начин да људи чују ко је потписао уговор за спалионицу, да чују да је плата дактилографа 2.000 евра", истакао је.

Представницима појединих медија данас је поново забрањено присуствовање конференцији за новинаре листе "Београд одлучује, људи побеђују", на којој је говорио Ђилас.

Новинарима није познато ко је све од медија дошао на прес-конференцију, а у изборној ноћи приступ је онемогућен телевизијским кућама Пинк, Хепи и Студио Б, као и листовима Ало, Информер и Српски телеграф.

На питање због чега је поново појединим медијима онемогућено да извештавају, Ђилас је рекао да ни он није позиван да гостује на тим медијима.

Кад они промене однос према њему, рекао је, и он ће променити однос према њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво