Стефановић: Био је ово један добар дан

Био је ово један добар дан, у коме је било најмање инцидената и у коме се поштовала демократска процедура, рекао је председник Градског одбора СНС Небојша Стефановић.

"Србија може да буде поносна на све тековине које су наши људи показали током ове кампање", поручио је Стефановић у обраћању у изборном штабу странке.

Додао је да су избори у Бору, Аранђеловцу и Севојну, према првим подацима, протекли мирно, уз можда неке мање неправилности.

"У том смислу ГИК до сада није примила ниједан званични приговор", рекао је Стефановић.

Честитао је свим грађанима који су на изборима изашли у свим општинама, а честитаће, каже, и свима који остваре добар резултат и уђу у градски парламент.

Стефановић је додао да је, по подацима којима за сада располаже та странка, излазност у Београду била 52 одсто грађана уписаних у бирачке спискове.

"Нећемо имати никакав проблем с тим да, кад стигну резултати, свакоме ко уђе у градски парламент на томе честитамо", истакао је Стефановић.

"Поносни смо на рад наших људи у кампањи, активиста на терену, који су издржали све увреде и псовке и данас и претходних дана", рекао је Стефановић.

Каже такође да су задовољни што су и домаћи и страни посматрачи имали прилику да се увере како иду демократски процеси у Србији.

У том је смислу поменуо и да су представници амбасаде САД били присутни приликом бројања гласова вечерас на два бирачка места у Београду.

Стефановић је подсетио да су пред ове изборе биле приче да ће бити одржани заједно са парламентарним, да Александар Вучић и СНС "не смеју" само на београдске изборе и да на тај начин не могу победити.

"Ништа од тога није било и ишли смо директно на локалне изборе са оним шта смо урадили и са оним шта ћемо урадити убудуће", додао је.

Како је навео, могла се током избора видети огромна моћ тајкуна, и њихова фиансијска моћ у медијима, те да се могла видети и кампања против Александра Вучића и у време чак изборне тишине.

Стефановић је рекао да је то ишло толико далеко и резултирало тиме да су кандидати тих тајкуна застрашивали грађане, и кршећи изборну тишину и на сваки други начин како би или гласали за њих јер је то тобож једино демократски, или да супротно гласање не би било нормално.

Указао је и на скандалозан однос појединих кандидата према медијима, и подвукао да је поносан што су у СНС-у добри домаћини свим медијским кућама без изузетка, и да свако може увек да дође, да постави питање које хоће... док са друге стране "ти носиоци луче демократије" праве селекцију међу медијима.

Стефановић је, говорећи о неприкладном понашању појединих медија, критиковао и РТС и навео да ће о томе говорити опширије и да га је Александа Вучић замолио да то не ради претходних дана.

"Неки опет одлучују ко је медиј, а ко не"

Председник Градског одбора СНС-а рекао је да ускраћивање права појединим медијима да прате изборну ноћ у штабу Драгана Ђиласа није прихватљиво и подсећа на неке периоде када је неко одлучивао ко је медиј, а ко није, те да очекује реаговање медијских удружења.

"Видећемо реакције медијских удружења, што ће и вама рећи довољно", рекао је Стефановић новинарима вечерас и додао да је Александар Вучић током кампање морао да истрпи све изговорено о њему од људи који представљају опозицију, нарочито у, како каже, емисијама где је однос саговорника био четири или пет на према један.

"То су биле емисије у којима је циљ био да ако неко заусти нешто што се не свиђа другима онда га зауставе", приметио је.

На питање да ли је очекивано да чланови дипломатског кора, попут америчког амбасадора, учествују у контроли избора, Стефановић је рекао да је то нормално, као и да Србија тиме показује каква је изборна процедура, како грађани обављају своје право.

Истакао је да, иако то у другим земљама није уобичајена процедура, прихваћено је да они буду сведоци једног демокрартског процеса.

Стефановић је рекао и да неки не разумеју да је вођење евиденције сигурних гласова потпуно легитимно.

Додао је да СНС не присиљава гласаче, већ их замоли да то ураде и подрже их ако су сами изразили жељу.

"Можда на неким местима јесте било мањих неправилности, али ниједна није налик онима у годинама иза нас", оценио је Стефановић.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво