Политичари на бирачким местима

Своје бирачко право искористили су политичари и гласали за одборнике Скупштине Града Београда.

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић гласао је, нешто после 9.15, на бирачком месту број 27 на Новом Београду. Вучић је на бирачко место дошао у пратњи ћерке Милице.

Грађанску дужност искористила је председница Владе Србије Ана Брнабић и гласала у општини Савски венац.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић гласао је на бирачком месту број 35 у општини Савски венац. Дачић је гласао у присуству супруге и сина Луке, који је данас гласао први пут.  

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гласао је на бирачком месту у Основној школи "Борислав Пекић". Стефановић је грађанску дужност обавио заједно са супругом.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић гласала је на бирачком месту број 35 у Месној заједници "Дедиње". На гласање је дошла са партнером, сином и псом Сунчицом. 

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић гласао је на бирачком месту број три на Врачару. Министар Поповић био је први гласач на овом изборном месту и потписао је контролни листић.

Међу првима је гласао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Грађанску дужност обавио је у Геронтолошком центру на Врачару, на бирачком месту број 11.

Своју грађанску дужност обавили су и министри Јадранка Јоксимовић, Нела Кубуровић, Александар Вулин, Зоран Ђорђевић, Младен Шарчевић, Бранко Ружић. 

Председник Републике Српске Милорад Додик гласао је на бирачком месту број 34 у општини Савски венац.  

Гласање кандидата са изборних листа  

Први са листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" Зоран Радојичић гласао је на бирачком месту један у Музичкој школи "Мокрањац", у Крунској улици. Радојичић је на гласање дошао са супругом Тијаном. Кандидати за одборнике са исте листе – Синиша Мали, Горан Весић, Ирена Вујовић, Аја Јунг, Љиљана Марковић, Весна Станојевић и кошаркаш Горан Грбовић такође су искористили своје бирачко право.

Кандидат за градоначелника Београда листе "Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС)" Александар Антић гласао је на Звездари. 

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић гласао је на бирачком месту број 20, у општини Стари град. 

Драган Ђилас, носилац листе "Београд одлучује, људи побеђују" и кандидат за градоначелника Београда, гласао је на бирачком месту у Основној школи "Јован Миодраговић", на Врачару.

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) и један од лидера коалиције која подржава кандидатуру Драган Ђиласа, Саша Јанковић, гласао је на Новом Београду. 

Председник Демократске странке и, такође, кандидат за градоначелника Драган Шутановац гласао je у Месној заједници Ново Миријево у пратњи синова.   

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ гласао је на бирачком месту број 96 у Основној школи "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници.

Кандидат СРС-а за градоначелника Миљан Дамјановић гласао је на изборном месту број 21 на Звездари. 

Милош Јовановић, председник ДСС-а и кандидат за градоначелника, гласао је на Врачару у Основној школи "Јован Миодраговић".

Александар Шапић, први са листе "Александар Шапић – Градоначелник", гласао је на бирачком месту 44 у Основној школи "Иван Гундулић" на Новом Београду.  

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић гласао је на Новом Београду са супругом.  

Милица Ђурђевић Стаменковски, кандидат за градоначелника са листе "Београд има снаге – Заветници", гласала је на бирачком 34 на Вождовцу. 

Марко Бастаћ, носилац листе "Шта радите, бре", гласао је на Старом граду.  

Носилац изборне листе "Предраг Марковић – Покрет обнове Краљевине Србије" Предраг Марковић гласао је у Раковици, на изборном месту број два. 

На бирачком месту 40 на Цераку, у општини Чукарица, гласао је Саша Радуловић, један од лидера коалиције "Доста је било – Двери, Да ови оду а да се они не врате". 

Небоша Жугић, први на листи "Зелена странка Србије", гласао је у својој изборној јединици.  

Први на листи "Иницијатива Не давимо Београд – Жута патка – Чији град, наш град – Ксенија Радовановић" Добрица Веселиновић гласао је на бирачком месту број 8, у блоку 22 на Новом Београду.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво