Јавне личности подржале коалицију "Да ослободимо Београд"

Коалицију "Да ослободимо Београд", у финишу предизборне кампању за београдске изборе 4. марта, подржале су бројне јавне личности и позвале грађане да гласају за ту коалицију иза које, како наводе, стоји јасна политика и план за будућност Београда.

Глумац Горан Шушљик поручио је да гласа за коалицију око Демократске странке, јер зна да је то "једина истинска демократска опција у Србији", и позвао грађане да учине исто.

"Ослободи се страха, заокружи 4 и ослободи Београд", рекао је Шушљик, саопштио је ДС.

Ванредни професор Правног факултета Универзитета у Београду Танасије Маринковић рекао је да нису све политичке странке исте, већ да постоје оне иза чијих речи стоје дела.

"Нису сви политичари преваранти, опсенари који од демократије праве циркус, а од државе приватну ствар. Постоје странке иза чијих речи стоје дела и то вишедеценијска. Ако сте за владавину права, социјалну правду и Србију у Европи, онда 4. марта заокружите број 4", рекао је Маринковић.

Редитељ Александар Мандић истакао је да грађани не смеју да "наседну на лаж да је свеједно за кога гласати, те да својим гласом не могу ништа да промене" и подвукао да је ДС једина партија која може нешто да уради у општем хаосу који влада.

Социолошкиња Весна Пешић позвала је грађане да 4. марта својим гласом промене живот Београда.

"Хајде да ослободимо Београд, да ослободимо Србију! Живимо у деструкцији, Србија нам је пропала, а ја могу да кажем - гласам за ДС зато што је најважније да се вратимо нормалности, да живимо нормално", истакла је Пешићева.

Подршку коалицији "Да ослободимо Београд" упутио је и бивши судија Уставног суда Зоран Ивошевић, који је навео да се, за разлику од Српске напредне странке која се политиком бави само зарад својих чланова, ДС политиком бави у корист свих грађана.

Глумац Бранислав Лечић истакао је да је све што је вредно у Србији проистекло из ДС-а.

Вратимо се на почетак и покажимо да никакво зло не може да нас спречи да остваримо истиниту и праву демократију, срећну и успешну земљу, али и наду за све који су и отишли и остају овде, рекао је Лечић.

Протест испред Правног факултета због трибине

Листа "Да ослободимо Београд" организовала је поподне испред Правног факултета протест због трибине на том факултету на којој су, на позив Студентског парламента, говориле три министарке у Влади Србије на тему о женама у политици.

Академик Душан Теодоровић, који је раније подржавао Сашу Јанковића, а сада ће, како је саопштено, подржати листу око ДС-а, рекао је да је реч о злоупотреби универзитета, који треба да буде независтан од политичких центара моћи и политике.

Трибину је окарактерисао као политичку активност.

На трибини су иначе говориле министарке у влади Зорана Михајловић, Нела Кубуровић и Јадранка Јоксимовић.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво