Део опозиције подржао студенткињу Тијану Хегић

Представници неколико опозиционих странака окупили су се испред Прекршајног суда у Београду, где је у току поступак против студената Тијане Хегић и Уроша Елековића, јер су, после председничких избора, без одобрења МУП-а организовали протетсте.

Скупу подршке присуствовали су Драган Ђилас, Саша Јанковић, Вук Јеремић, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Драган Шутановац, Балша Божовић и Зоран Живковић.

Урош Елековић је иначе кандидат на београдским изборима коалиције окупљене око ДС и председник форума младих Нове странке, а новинарима је рекао да је "крив", уколико је кривица што је јавно исказао своје мишљење.

Хегићева је нешто касније новинарима рекла да су пред Београдом избори и да "власт климаво стоји", преноси Танјуг.

На питање да ли су окупљања испред суда притисак на ту институцију, Хегић је рекла да суд треба слободно да одлучи, али се поставља питање да ли је притисак на суд све остало што се догађа.

Окупљени су делили иштампане папире са ликом власника ТВ Пинк Жељка Митровица и политичког аналитичара Дејана Вука Станковића, који су приказани "као оптужени, који су фотографисани у полицијској станици".

У међувремену, председник синдиката Слога у ГСП Београд и кандидат за одборника листе "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују!" Небојша Алексић изјавио је да је због свог синдикалног и политичког ангажмана смењен и деградиран са радног места у том, преноси Фонет.

Распоређен сам на радно место хигијеничара на терминусу у Сремчици. На путу од куће до посла и посла до куће мења шест аутобуских линија, путујем више од три сата, истакао је Алексић и позвао суграђане да гласају за листу под бројем 11.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво