Максимовић: Захтев за промену имена поднели смо 6. фебруара

Захтев за промену имена личне карте Огњена Максимовића у Љубиша Прелетачевић Бели, поднет је 6. фебруара, јер је, према речима, Луке Максимовића, познатог као фиктивни Љубиша Прелетачевић Бели, то био план њихове изборне листе.

Максимовић је рекао да је захваљујући Техничкој служби Градске изборне комисије јуче убрзан процес издавања личне карте, која је издата 21. фебруара.

Како је рекао ништа није спорно, нити противзаконито и поновио да је захтев за промену имена поднет пре 20-ак дана.

Да то није учињено, и да синоћ нисмо поднели документацију коју је тражио Управни суд, листа "Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо Беловград" не би била проглашена, додао је.

"Након два изборна процеса, верујем да смо сазрели, научили неке ствари. Ништа није чудно што се ово догађа и што су поднете неке жалбе. Једина ствар која ме разочарава јесте ко је поднео ту жалбу", нагласио је Максимовић на конференцији за медије.

Према његовим речима, опозиција која је прошле године "стала" на његову страну за председничке изборе, наводи да овога пута ти исти људи говоре како је његова листа "немогућа".

"Ово је само један начин којим смо хтели да видимо коме сметамо у овој држави и коме смета да се једна група младих људи кандидује и покуша нешто да исправи у овој земљи", навео је Максимовић и додао да су у почетку мислили да ће њихова листа проћи, јер "ако је прошло за председничке изборе, што не би прошло и сада".

"Сада су нам неке ствари мало јасније и сада стварно видимо да смо сами против свих", указао је он.

Истакао је да ће се листа Љубише Прелетачевића Белог и овога пута, као и за председничке изборе прошле године, финансирати из буџета и да ће за кампању имати 470 евра, те је на питање зашто на време није поднет захтев за промену имена личне карте, Максимовић одговорио: "Немање буџета и немање лове, ово је једна велика маркетиншка акција".

Огњен Максимовић, рођак Луке, од јуче, Љубиша Прелетачевић Бели, рекао је да о враћању имена тренутно не размишља, наводећи да је заправо одувек желео да се зове Љубиша Прелетачевић Бели.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво