Антић у Лондону са челним људима тог града

Кандидат за градоначелника Београда листе СПС-ЈС Александар Антић разговарао је у Лондону са челним људима тог града који су исказали спремност да подрже социјалне и развојне програме Београда, посебно када је реч о јавном транспорту, социјалној подршци и безбедности грађана. 

Антић је разговарао са председницом градске скупштине Лондона Џенет Арнолд, градским већницима и члановима Скупштине из редова лабуриста који чине већину у Лондону, наведено је у саопштењу СПС.

"Београд и Лондон треба да сарађују, то су градови који су историјски повезани, наша генерација има обавезу да ту историјску повезаност обнови и зато сам инсистирао код свих челних људи Лондона и Ситија да више комуницирамо и сарађујемо. Добио сам јасно исказану спремост да посете Београд и да подрже све програме који су важни за развој Београда", рекао је Антић после разговора у градској скупштини Лондона. 

Током састанка било је речи о томе како Лондон решава саобраћајне проблеме, имајући у виду да тај град има веома комплексан, али и најбоље организован систем саобраћаја на свету. 

Са представницима лабуристичке већине, као странке левице, Антић је разговарао и о мерама које се у Лондону предузимају по питању социјалне подршке и констатовао да је неке од тих мера могуће применити и у Београду, попут обезбеђивања једног топлог оброка за свако дете у школама, што је тренутно кључни циљ градске управе Лондона. 

Антић је са лордом Брајаном Педиком, дугогодишњим шефом "Метрополитен полиције" и чланом Дома лордова британског парламента, разговарао о низу мера које се примењују у Лондону у циљу спречавања вршњачког насиља и насиља на спортским догађајима. 

У саопштењу се наводи да је током Антићеве посете Лондону било речи и о сарадњи локалних власти са пословном заједницом, имајући у виду то да је главни град Велике Британије не само финансијска, политичка и културна светска метропола, већ и место где се слива и стиче велико знање из читавог света. 

"Разговарали смо о сарадњи људи из бизниса са локалном самоуправом, разумео сам колико је значајно да градски челници остваре комуникацију са бизнисом, јер се тиме стварају предуслови да се пословна заједница укључи у послове заједнице што доприноси стварању нових радних места и бољег живота за грађане", изјавио је Антић, додаје се у саопштењу. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво