ЛДП: Све што ради Шешељ je срамота

Либерално-демокртака патија неће дозволити да се сећање на Зорана Ђинђића избрише, а Шешељу неће дозволити да подигне споменик Милошевићу, рекао је Ђорђо Жујовић, први на листи ЛДП на београдским изборима и оценио да је "све оно што је Војислав Шешељ радио од тренутка када се појавио на политичкој сцени Србије срамотно".

Жујовић и остали кандидати са листе ЛДП дошао је на место одакле је данас Војислав Шешељ поручио да ће се борити против одлуке да се подигне споменик Зорану Ђинђићу.

"Данас смо на овом месту како бисмо послали поруку и спрали срамоту Војислава Шешеља и јуришних његових одреда који су били овде и говорили о томе како Ђинђић не заслужује споменик у главном граду Србије, зато што је био, како каже, мафијаш и криминалац и да Београд заслужује споменик Слободану Милошевићу", подсећа Жујовић.

Либерално-демократска партија не може на то да пристане и кандидаткиње и кандидати са ове листе, чланице и чланови ЛДП и сви који верују у наше идеје су изгледа последња брана томе да Београд добије споменик Слободану Милошевићу и да се Војислав Шешељ и његови следбеници обрачунавају са покојним Ђинђићем", рекао је Жујовић.

Жујовић је истакао је да је Војислава Шешеља, по повратку из Хага, требало је да дочека Специјално тужилаштво за организовани криминал, а полиција да га испита о свим наводима везаним за политичку позадину убиства Зорана Ђинђића.

"Све оно што је Војислав Шешељ радио од тренутка када се појавио на политичкој сцени Србије је срамотно. Он је једна најобичнија кукавица, која не зна како на овим изборима да добије довољан број гласова да се нађе у београдском парламенту, па се онда обрачунава са мртвим Зораном Ђинђићем", оценио је Жујовић.

Како је рекао, "Шешељ на тај начин хоће да се заборави све оно што је урадио пре и после његовог убиства, када је покушавао да омаловажи оно што је Зоран Ђинђић за живота радио и да његове сараднике и све људе који су га подржавали проглашава криминалцима и мафијашима".

Београд заслужује споменик Зорану Ђинђићу, а не Слободану Милошевићу, зато што је иза Милошевићеве политике остало стотине хиљада жртава широм бивше Југославије, оцени је Жујовић и додао: "Наши пријатељи, наши родитељи, наша браћа и сестре одлазили су у рат и, били мобилисани због те сурове политике. Та је политика неке послала да живе ван простора ове земље. Они који нису имали ту срећу да из Србије побегну пред мобилизацијом, отишли су испод земље због те погубне политике", рекао је Жујовић.

Зоран Ђинђић је, насупрот томе, симбол једне добре и прогресивне идеје. Зато ЛДП поручују Војиславу Шешељу и свима који се слажу са њим да неће дозволити да се сећање на Ђинђића избрише, наводи се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво