ПОКС: Вратићемо узурпирану имовину

Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) наводи да многи узурпирају национализовану имовину, те да ће се ПОКС залагати за промену Закона о враћању одузете имовине и обештећењу и додељивање те имовине по принципу супституције.

Жика Гојковић наводи да ПОКС од надлежних органа очекује да се краљевска породица Карађорђевић третира као и други грађани чија имовина је "бесправно одузета".

Кандидат за градоначелника Београда на листи ПОКС Војислав Михаиловић поновио је да се та листа залаже за повраћај целокупне имовине која је "отета грађанима после Другог светског рата без икаквог правног и законског основа".

"Док се не исправи ова неправда, не може се очекивати да грађани имају поверења у правни поредак и институције наше државе. Место на ком почива диктатор Јосип Броз је прави пример политике коју је водио", рекао је Михаиловић.

Додао је да је то била политика одузимања имовине и усељавање у куће које су припадале угледним Београђанима.

Председник удружења "Српска лига" Владимир Лешић је истакао да ће глас за листу ПОКС на београдским изборима значити свим власницима насилно одузете имовине.

"Данас коначно имамо прилику да сви изађемо на биралишта и у Београду покушамо да променимо ситуацију и најзад живимо у цивилизованом друштву. 'Српска лига', чији сам председник, залаже се за изједначавање права свих грађана којима је отета имовина", додао је Лешић, наводе из ПОКС-а.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара