Ђилас критикује РТС

Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас оценио је да је за грађане Србије увредљиво да РТС, на документовану критику о фаворизовању владајуће странке, кроз "функционерску кампању", одговори у писму Европској унији емитера (ЕБУ) да се ради о "појачаној државничкој активности".

Гомила бесмислица, полуистина и лажи вероватно су разлог да срамно писмо ЕБУ потпише и пошаље "колегијум РТС", уместо оних који сносе одговорност за уређивачку политику Јавног сервиса, а то су директор РТС Драган Бујошевић или председник Управног одбора Владимир Вулетић, наводи се у писаној изјави Ђиласа.

Уређивачки колегијум, указује Ђилас, не наводи о каквим се "државничким активностима" Синише Малог и Горана Весића, као и осталих кандидата Српске напредне странке ради. Ђилас додаје да се "као крунски доказ", у писму РТС наводи да нисам имао примедби на извештавање РТС о председничким изборима, одржаним прошле године.

Срамно је да се притом прећуткује да се у то време нисам бавио политиком, нити сам био члан неке политичке странке, па нисам ни могао да оцењујем извештавање РТС, објашњава Ђилас.

Могле би се до у бескрај набрајати бесмислице из овог писма, али довољно је то што као потврду своје "објективности", РТС нуди поређење са телевизијским емитерима попут ТВ Пинк или ТВ Хепи, сматра Ђилас. Сврставајући се у такво друштво, он тврди да је РТС само потврдио да су наводи из његово писма ЕБУ тачни, "у шта гледаоци у Србији могу свакодневно да се увере".

"Што се тиче ЕБУ, после избора тој асоцијацији биће достављени прецизни подаци који ће показати праву слику Јавног сервиса као пропагандног механизма владајуће странке", закључио је Ђилас.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво