Шешељ: Радикали против подизања споменика Ђинђићу

Носилац листе Српске радикалне странке Војислав Шешељ разговарао је са суграђанима на Студентском тргу, где је поручио да ће се радикали борити против одлуке да се Зорану Ђинђићу подигне споменик. Шешељ је рекао да Ђинђић ни по чему није заслужио споменик.

"Јесте он убијен у јеку свог мандата, али убили су га исти они који су га и довели на власт. Он као мафијаш не заслужује никакав споменик", рекао је Шешељ, који је Студентски трг обишао са кандидатом радикала за градоначелника Миљаном Дамјановићем.

Споменик, према његовим речима, треба подићи српским великанима који заслужују народно признање.

Шешељ је рекао да споменик треба да се подигне Слободану Милошевићу "који је у Хагу погинуо бранећи српске националне интересе".

"Имамо ми Срби коме да подижемо споменике: имамо и много књижевника и других истакнутих интелектуалаца. Овде у Студентском парку, на Студентском тргу пред зградом Универзитета требало би подићи споменике и Добрици Ћосићу, и Антонију Исаковићу, и Младену Маркову, и Данку Поповићу и многим другима због њиховог књижевног дела, а не због њихове политичке оријентације. Они то заслужују својим књижевним делом. Треба подићи споменик Милутину Миланковићу, Михаилу Петровићу, Јосифу Панчићу и многим другим истакнутим Србима који то заслужују", закључио је Шешељ.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво