Ђилас са пољопривредницима из Гроцке

Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас, испред листе "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују!", разговарао је са пољопривредницима из Гроцке, који су му се пожалили да систем за наводњавање "кап по кап" који је изграђен још 2013. године још није пуштен у рад.

Прошле године смо имали страшну сушу. Ове године нам кајсија није родила, зато што нисмо могли да наводњавамо. Штета је огромна, а да систем за наводњавање ради, имали бисмо принос за 40-50 одсто већи, рекао је Драган Илић, пољопривредник из Пудараца.

Ђилас је указао да читав крај Гроцке годишње може да произведе око 67.000 тона воћа, што је за подручје Балкана значајна количина и велики потенцијал, због чега је систему наводњавања посвећена велика пажња.

У соапштењу се наводи да је Ђилас разговарао са пољопривредницима из Гроцке и о могућностима складиштења и продаје воћа који се већ ради у Тиролу, где сваки воћар преда воће у хладњачу, државну или приватну, чекајући најбољу откупну цену.

"Стамбени додатак за младе брачне парове" 

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да ће листа "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују" младим брачним паровима обезбедити стамбени додатак у износу од 150 евра месечно у наредних пет година.

"Ми не помажемо људима тако што смишљамо слогане, ми дајемо конкретну помоћ", рекла је Санда Рашковић Ивић у разговору са грађанима у новобеограском насељу Белвил.

Санда Рашковић Ивић је истакла да листа окупљена око Ђиласа има решење за све младе брачне парове који нису у могућности да реше стамбено питање, наводи се у саопштењу.

ПСГ протестује због привођења капетана Војске Србије

Покрет слободних грађана саопштио је раније данас да најоштрије протестује против "незаконитог привођења капетана Војске Србије В. М. који се супротставио анкетарима владајуће СНС и тиме заштитио сопствени интегритет, интегритет своје породице и свог дома, од узнемиравања".

"Такав поступак органа унутрашњих послова је само још један у низу доказа да је полиција постала само помоћни инструмент СНС-а у одржавању диктатуре Александра Вучића и у обрачуну са грађанима који јој се супротстављају", сматрају у ПСГ.

Скрећемо пажњу да је понашање анкетара владајуће СНС у овом случају представљало директно кршење Устава Србије - одредбе члана 40. о неповредивости стана - као и да су се у њему стекла обележја већег броја кривичних дела санкционисаних Кривичним закоником.

У питању су, како је објашњено, прогањање (чл. 138а), нарушавање неповредивости стана (чл. 139), неовлашћено прикупљање личних података (чл. 146), повреда права гласања (чл. 155) и лажно пријављивање (чл. 334).

Правни тим Покрета слободних грађана ће пажљиво испитати све околности овог случаја, пратити његов даљи развој и поднети кривичне пријаве против свих одговорних лица, најавио је ПСГ.

Њихов идентитет ће, како је саопштено, бити утврђен и о томе ће јавност бити обавештена.

Упозоравамо све носиоце државних и јавних функција да ће после промене власти која је неминовна бити уведена нулта толеранција за овакве случајеве кршења уставом гарантованих права грађана и злоупотребе јавних овлашћења у политичке сврхе, наводи ПСГ.

За таква понашања ће се изрицати најстроже казне предвиђене законом.

Ради се о кривичним делима која застаревају за време дуже од онога које је режиму Александра Вучића преостало, закључено је у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво