Радојичић: Инсистирати на равномерном развоју свих општина

Носилац листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" Зоран Радојичић обишао је Лазаревац где је након разговора са грађанима поручио да ће та листа, ако победи на београдским изборима, инсистирати на равномерном развоју општина у окружењу Београда. СНС потписао споразум о сарадњи са седам београдских Удружења особа са инвалидитетом.

Наводећи да је дуго година живео у Лазаревцу, Зоран Радојичић је рекао да зна колико су сви инфраструктурни пројекти, урађени у претходне четири године, допринели развоју ове општине.

"Желим да нагласим да је претходно руководство урадило доста пројеката и да треба наставити тај тренд", рекао је Радојичић.

Додао је да је за ову општину веома важно што је отворена турска фабрика текстила, јер ће на тај начин бити запослен известан број људи.

"То је само прва фаза и у следећој фази ће се отворити и други део и још људи ће добити посао", навео је Радојичић.

Према његовим речима, за Лазаревац је веома значајна компанија "Рудник" као и друге компаније тог типа, јер доприносе развоју општине и запошљавају.

Истакао је да му је велико задовољство што се данас налази у Лазаревцу, зато што за њега ова посета превазилази кампању, и јер је за Лазаревац и његове становнике емотивно везан.

Споразум СНС-а и удружења за бољи положај ОСИ

Српска напредна странка потписала је споразум о сарадњи са седам београдских Удружења особа са инвалидитетом (ОСИ).

На основу споразума ће, како је речено, обе стране и током следећег сазива београдске скупштине радити на унапређењу положаја свих категорија особа са инвалидитетом.

Споразум су потписали председник Београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић и представници Удружења дистрофичара Београда, Савеза за церебралну и дечју парализу Београда, Градске организације слепих, Градске организације глувих, Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним особама Београда, Савеза инвалида рада Београда и Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом.

Председник Удружења дистрофичара Београда Душан Тројановић рекао је да је у последње четири године учињено много да се олакша живот особама са инвалидитетом у граду.

Очекује да ће СНС и у наредном сазиву градске скупштине радти на побољшану положаја и јачцњу капацитета организација и удружења.

Председник београдских напредњака Небојша Стефановић поручио је да брига о људима мора да се показује на сваком месту.

Суштина политике не може да буде математика, број, ни статистика већ континуирана и стална брига о људима, увек и свуда, нагласио је Стефановић.

Подвукао је да је у 38 удружења инвестирано око 56 милиона динара у претходном периоду, што је искорак, али не значи да не може и боље.

Небојша Стефановић је разговарао и са најстаријим суграђанима у Младеновцу и нагласио да се одговорна власт предвођена СНС-ом, како у општини, тако и у граду и на републици, труди да поред решавања комуналних пробема реши и друге проблеме који муче грађане Београда.

Стефановић је рекао да је тешко изградити пут када дођете у нешто разорено, али да је председник Вучић то успео и то управо уз подршку пензионера којима дугујемо највећу захвалност, како за разумевање које су имали у последње две године, тако и за све оно што су изградили, подигли и све оно што су нама оставили.

Он се на самом крају данашњег дружења са пензионерима захвалио најстаријој суграђанки која има 101 годину, и преосталима пожелео да доживе најмање те године.

Недимовић: Равномерно развијати пољопривреду у Београду

Члан Председништва СНС-а Бранислав Недимовић посетио је пољопривредно газдинство у Стублинама у Обреновцу, након чега је разговарао са 300 пољопривредника о подстицајима и будућим улагањима у пољопривреди.

Недимовић је нагласио да је град Београд издвојио 175 милона динара за развој пољопривреде, и да је веома важно, поред тога што се Београд инфраструктурно развија, да се и пољопривредно унапређује и равномерно развија.

Члан председништва Савеза војвођанских Мађара Балинт Пастор изјавио је, уочи трибине те странке на Врачару, да је листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" најбоља и да се на њој налазе кредибилни људи.

Председник београдског одбора СВМ-а Небојша Марјановић, који је иначе на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", рекао је да ће наставити да се бави јачањем српско-мађарског пријатељства, али и стварима које су битне за све грађане Београда.

Орлић: Ђилас у праву само када проговори о свом времену

Члан Председништва СНС-a Владимир Орлић изјавио је да је "жути тајкун" Драган Ђилас ових дана у праву "само онда кад несвесно прозбори о свом времену, о добу пропадања у ком су он, његов помоћник Шапић и остатак дружине што саму себе назива 'жутим лоповима' уништавали Београд и Србију".

Орлић у писаној изјави наводи да се, када се каже "јадна држава", сигурно мисли на "време Ђиласа, Шапића, Јеремића, Јанковића, Шутановца, Тадића, Живковића и осталих себичних експерата за лично богаћење по цену пропасти свих других", па и "'малих људи Београда', које су на дан рођења чекали са 'честитком' у виду дуга од 700 евра".

Истиче да је на пензионерима "уштедео управо Ђилас", када им је у Београду давао празна обећања, а "остао дужан више од два милиона евра".

"И још лицемерно 'гарантује' грађанима њиховим новцем - оним који је зграбио док је њихов Београд уништавао, а сам се богатио. За те 'планове' наивне публике нема, у томе се тешко преварио", навео је Орлић.

Додаје да је то јасно и самом Ђиласу "чим је са скупа у Ковачевцу послао фотографију из кадра у ком се види нешто људи у публици".

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво