Шутановац: Ослободићемо Београд од дивље градње

Кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац рекао је да ће коалиција коју предводи, окупљена око ДС-a очистити Савски насип од дивље градње и вратити га првобитној намени, заштити Новог Београда и квалитетном водоснабдевању за целу престоницу.

Шутановац је оценио да је Београд постао поприште дивље градње и нагласио да су последице тога нарочито опасне на примеру Савског насипа, где су нелегални објекти изграђени на водном земљишту Саве, чиме је угрожено водоснабдевање Београда.

Рекао је да није проблем само дивља градња, већ угрожавање безбедности како грађана Новог Београда, тако и свих Београђана.

"Сама чињеница да су ове бесправне викендице, објекти од тврдог материјала изграђени на простору на којем се налазе реми бунари, иде у прилог томе да у најкраћем могућем року може доћи до угрожавања безбедности свих грађана и до тровања воде којом се снабдевају грађани Београда", нагласио је он. 

У разговору са грађанима Шутановац је објаснио да је водно земљиште јавно добро, те да се оно не сме жртвовати зарад приватних интереса неколицине привилегованих, јер ће последице тога сносити сви Београђани. 

Коалиција "Да ослободимо Београд" вратиће овај простор првобитној намени, да буде заштита Новом Београду, а да водоснабдевање буде квалитетно и да грађани пију здраву и чисту воду, поручио је.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво