Протест дела опозиције испред РТС-а

Испред зграде РТС-а одржан је протест дела опозиционих партија незадовољних радом јавног сервиса.

Окупљенима су се обратили новинар Раде Радовановић, научни сарадник Института за друштене науке Јованка Матић, Зоран Гавриловић из БИРОДИ-ја, књижевник Синиша Ковачевић и представник ПСГ-а Раде Вељановски.

Јованка Матић је рекла да јавни сервис не обавља свој посао и да крши закон који од њега захтева да на свеобухватан начин расправља о свим могућим питањима која грађане интересују. Истакла је да грађани имају право да буду обавештени шта им се нуди на изборима.

Зоран Гавриловић из БИРОДИ-ја је навео да истраживачи покушавају да помогну РТС-у да ради свој посао. Поручио је да не жели да мониторинзи постану пука анализа.

Драмски писац Синиша Ковачевић каже да би РТС требало да буде прва одбрана демократије од било чијег покушаја да је угрози и кућа истраживача и вечитих трагача за истином.

Новинар Раде Радовановић тврди да РТС није јавни сервис и поручује да би то морао да буде.

"Ова кућа више није јавни сервис, није чак ни државна телевизија. Претворили су се у радио-телевизијски разглас Александра Вучића'', рекао је Радовановић.

Представник Покрета слободних грађана Раде Вељановски сматра да РТС урушава идеју јавног сервиса и позива га да равномерно пружи шансу свима.

"Новинарке и новинари, уреднице и уредници, знате зашто смо овде. Зато што не радите свој посао онако како треба", додао је Вељановски.

На крају протеста демонстранти су затражили оставке челних људи јавног сервиса.

Они су носили страначке заставе и транспаренте.

Међу окупљеним грађанима били су кандидати за градоначелника Београда на предстојећим изборима Драган Ђилас и Драган Шутановац и лидери опоцизионих странака Вук Јеремић, Зоран Живковић, Борис Тадић, Саша Јанковић, Борко Стефановић.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво