ПС: Шта је с фирмама где је Радуловић био стечајни управник?

Покрет социјалиста је упитао каква је судбина 16 предузећа чији је стечајни управник био председник покрета "Доста је било" Саша Радуловић и које је резултате у њима остварио, с обзиром на то да је, тврде, на име услуга стечајног управника током тих шест година, "профитирао више од 200.000 евра".

Покрет социјалиста у саопштењу пита и колико је Радуловић наплатио ангажмане у Вршачкој пивари, "Делта легалу" шећерани "Димитрије Туцовић" и који су резултати тих ангажмана.

"Зашто је као стечајни управник намештао милионски вредне књиговодствене послове фирми 'Е-бизнис сервисис' која је у власништву његове супруге? Зашто крије да га је управо због намештања послова жениној фирми Привредни суд у Београду новембра 2011. године разрешио дужности стечајног управника у ГП 'Нови путеви' и казнио са 100.000 динара?", стоји у саопштењу Покрета социјалиста.

Питају и зашто је, како тврде, 2013. године, када је постао министар привреде сменио руководство Агенције за лиценцирање стечајних управника, исто руководство које је, наводе, "против њега 2011. повело истрагу због бројних злоупотреба и сукоба интереса".

"Зашто крије да је његов кум Александар Стевановић наместио удружењу 'Пронет', чија је председница Сандра Савановић Стевановић, супруга Стевановића, посао вредан 1,38 милиона динара на име наводног 'лајф-коучинга' који је требало да држи радницима пропалог БИП-а? Зашто крије да је једино чиме се као министар бавио гурање свог предлога Закона о стечају, у коме је 'генијално' предвидео да се лиценцирање и контрола стечајних управника изузме од државе?", питају из Покрета социјалиста.

"Лажни протест досовске опозиције"

Покрет социјалиста оценио је да је вечерашње окупљање дела опозиције испред РТС-а "лажни протест" иза кога стоје "власници већине медија у Србији".

Како се наводи у саопштењу ПС, тим протестом досовска опозиција већ тражи оправдање за пораз, пошто је свесна пораза на предстојећим београдским изборима.

"Знају досовци добро да их Београђани неће и знају да неће добити њихову подршку, лажни протести, позивање на нереде, насиље и мржњу су њихов једини начин да покушају да се докопају градске касе", пише у саопштењу.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво