ДЈБ: Уместо обећања, извештај о урађеном; ПС бежи од одговорности

Покрет "Доста је било" позвао је владу да уместо, како кажу, нових најава о државној станоградњи, објави извештај о реализацији обећања председника Александра Вучића из 2014. године, када је био премијер.

"Вучић, тада у својству председника владе, најавио је средином 2014. године изградњу 100.000 такозваних 'јефтиних' државних станова, по цени од 380 евра по квадратном метру", наводи се у саопштењу.

Додају да премијерка Ана Брнабић ових дана "најављује 'јефтине' станове по цени од 500 евра по квадратном метру, али само за припаднике служби безбедности".

"Обећања Ане Брнабић очигледно не смеју да буду издашнија и лепша од Вучићевих, чак ни када су свесно пласирана зарад изборне кампање", кажу у ДЈБ.

"ПС бежи од одговорности"

Покрет социјалиста је данас упитао каква је судбина 16 предузећа чији је стечајни управник био председник покрета "Доста је било" Саша Радуловић и које је резултате у њима остварио а ДЈБ је саопштио да је радуловић пре неколико дана добио на суду министра Ненада Поповића "због идентичних увреда и неистина".

Д ЈБ у саопштењу оцењује да тим тврдњама ПС бежи од одговорности јер је његов лидер Александар Вулин, као директор канцеларије за КиМ, "потрошио милион евра за куповину сигурносних камера за КиМ које никада нису прорадиле", а које би "помогле у расветљавању убиства Оливера Ивановића".

ДЈБ и Двери у Раковици: Радна места, а не само станови

Кандидати за одборнике скупштине града Београда са листе Доста је било и Двери, "Да ови оду, а да се они не врате", поручили су, испред тржног центра "Капитол Парк" у Раковици, да ће се залагати за отварање нових радних места у Београду.

"Није довољно само зидати станове и стамбене објекте на местима некадашњих привредних гиганата, већ морамо мислити како запослити све те људе који живе у Београду и који се изнова сваке године све више насељавају у нашем главном граду", изјавио је кандидат за одборника на градским изборима и председник градске организације Двери, Срђан Ного.

Ного је нагласио да на месту где се данас налази "Капитол парк", некада је било запослено до 30.000 радника и да су читава општина и насеља у Раковици управо изграђена за раднике фабрика као што су "21.мај", ИМТ, ИМР, Фабрика гума "Рекорд", а која су данас угашена или су пред гашењем, саопштиле су Двери.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво