Активисти ГГ "Шта радите бре" промовисали превоз бициклом

Група грађана "Шта радите бре – Марко Бастаћ" организовала је акцију којом су промовисали превоз бициклом, а више од 30 активиста ове листе је на бициклима прошло најпрометнијим градским улицама.

Иако временски услови нису били идеални за бициклисте вожња је започела у центру града, код палате Албанија, затим се ишло преко Булевара краља Александра до пијаца Ђерам и Каленић, па преко Славије и Бранковог моста до тржног центра "Ушће", наводи се у саопштењу листе.

Бастаћ је током акције "Педала за градску власт" оценио да се Београд претвара у "мотор-сити", пешаци морају да пазе да се не саплету о поломљене плоче и стубове на тротоарима, а бициклисти се протерују са улица.

"Нама недостају бициклистичке стазе нормалне ширине, које су међусобно повезане, недостаје нам свест о томе да бицикл може да буде део система јавног превоза", рекао је Бастаћ.

Највио је да ће са многобројним удружењима бициклиста направити мрежу стаза са одмаралиштима и адекватне паркинг просторе за њих, као и јавне бицикле по целом граду који ће моћи увек бесплатно да се користе.

Представници ове листе кандидата за одборнике разговарали су са Београђанима и о најважнијим темама уочи градских избора.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара